Kalojen itsehoitotuotteet/kalataudit

Kalojen itsehoitotuotteita, jotka auttavat kalasairauksien hoidossa. Aina kun kala oireilee, kannattaa tutkia heti veden laatu, joka on usein laukaisee kalan sairastumisen. Erityisesti nitriitti kannattaa mitata tippatestillä.

Mitä paremmin tiedät, mikä sairaus kalaasi vaivaa, sen paremmin pystyt valitsemaan oikean hoitotuotteen.

Täsmähoitotuote on paras. Jos ongelmia on monia, löytyy moniongelmaisiinkin tapauksiin yksi laajakirjoisempi tai joitakin itsehoitotuotteita voi yhdistää. Kuitenkin varo yhdistämästä itsehoitotuotteita, joita ohjeessa ei erityisesti mainita!

Luokittelu on pääasiallisen taudinaiheuttajan kohderyhmän mukaan. Kuitenkin esimerkiksi alkueliöhoitoaine voi myös tehota homeisiin.

Kysy epäselvissä tapauksissa.

Varkkokaupan haulla löytyy myös melko hyvin esim. ”home”, ”valkopilkkutauti” jne. vaihtoehtoja.

Huomioi myös selkärangattomat, jotka ovat hyvin herkkiä kuparille ja jotkut hoitotuotteet sitä siltävät. Myöt useat sisäloismadotukseen käytettävät hoitoaineet tappavat myös kotiloita ja sukarapuja tehokkaasti. Yleisesti ottaen pakkausselosteessa on maininta asiasta. Sivuilla on runsaasti ohjeita, joiden pitäisi olla ajantasia ja oikeita. Kuitenkin lue varmuudeksi AINA PAKKAUSSELOSTEEN OHJEET, sillä se on ”alkuperäislähde”.  Epävarmassa tapauksessa kysy aina meiltä varmuudeksi, jos vähänkin epäselvää.