Bakteerit

Bakteerit ovat yksi yleisimmistä kalatauteja aiheuttavista eliöistä. Akvaariossa on aina kalatauteja aiheuttavia bakteereja, jotka odottavat vain sopivaa heikentynyttä uhria. Akvaario ei voi olla 0-toleranssissa ns. pahisbakteerienkaan suhteen. Kuitenkin hyvät olosuhteet (hyvä veden laatu, pohjan lappoaminen, ei liikaa orgaanista jätettä, ylikansoituksen/-kuormituksen ehkäisy), sopivat olosuhteet (esim. sopiva veden lämpötila ja pH) ja sekä hyvä kalojen terveys suojaa bakteeritaudeilta kalaa.

Bakteerit voivat itsessään aiheuttaa taudin tai olla ns. sekundääriaiheuttajia (esim. kidusloiset altistavat myös bakteeritaudeille).

Bakteeritautien yleisiä oireita ovat erilaiset haavaumat iholla, suu- ja evärutto (suun alue on vaalean katteen peitossa, evät rispaantuvat ja sulavat), kalan ihon vaalea kate, verestävä iho ja evät, kala turpoaa (vesipöhö), silmäoireet (harmaat tai ulkonevat, ”cloudy eye”, ”popeye”. Myös sisäiset tulehdukset suolistossa tai kiduksissa ovat usein bakteerien aiheuttamia.

Kuitenkin samoja oireita voi aiheuttaa moni tekijä!

Näytetään kaikki 3 tulosta

Näytetään kaikki 3 tulosta