Ruokinta

Kalojen oikea ja laadukas ravinto on yksi tärkeimmistä kulmakivistä kalan terveyttä ylläpidettäessä ja sairauksien ennaltaehkäisyssä. Kalaruokia valittaessa on hyvä huomioida

  • onko kalasi kasvinsyöjä/levänsyöjä, sekasyöjä vai lihansyöjä
  • missä kerroksessa kalasi ruokailee: pinta, keski- vai pohjakerros (kalaruoan uppoaminen)
  • kalan koko ja suun koko: ravinnon koon vaikutus
  • kalan ikä: hienojakoisuus, proteiinin määrä (kasvuruoka) jne….
  • kokonaistilanne: pikku raksu leviää laajemmalle ja kaikki kalat saa helpommin ruokaa (ehkä hieman enemmän likaa vettä, mutta annostelun määrä ratkaisee paljon)
  • sulavuus: laadukas ruoka sulaa hyvin, mutta toisaalta kuidut tukevat suoliston toimintaa useimmiten
  • monipuolisuus: takaa tasapainoisen ruokavalion
  • huomioi: onko pääruoka vai täydennysruoka (esim. sekasyöjälle Carnivorea pääruoaksi joka päivä sairastuttaa kalan hyvin todennennäköisesti) (“partiskaan” tuskin yhdestä Carnivore-pelletistä sairastuu, jos saa sitä kerran kuussa pienen määrän)

Hyvä ruokkia kaloja useammin päivässä ja hippunen (kalat syövät muutamassa minuutissa kaikki ruoat)