Sera Costapur 50 ml

6,50  sis. alv.

Sera Costapur on kalojen itsehoitotuote, joka tappaa tehokkaasti Ichthyophthirius multifiilis (valkopilkkutauti) ja muita yksisoluisia parasiitteja makea- ja merivedessä. Costapurin kohderyhmä, johon se tehoaa ovat erityisesti yksisoluiset alkueliöt (Protozoa). Kalatauteja näistä aiheuttavat mm. Ichthyophthirius multifiilis (valkopilkkutauti), Piscinoodinium (samettitauti, aiemmin Oodinium, velvet disease), Ichthyobodo necator (Costia), Trichodina, Tetrahymena, Chilodonella,  Apiosoma (aiemmin Glossatella) ja Epistylis (aiemmin  Heteropolaria). Sera Costapur tehoaa myös homeinfektioihin (Saprolegenia).

1 varastossa

Kuvaus

Sera Costapur on kalojen itsehoitotuote, joka tappaa tehokkaasti Ichthyophthirius multifiilis (valkopilkkutauti) ja muita yksisoluisia parasiitteja makea- ja merivedessä.  Costapurin kohderyhmä, johon se tehoaa ovat erityisesti yksisoluiset alkueliöt (Protozoa). Kalatauteja näistä aiheuttavat mm. Ichthyophthirius multifiilis (valkopilkkutauti), Piscinoodinium (samettitauti, aiemmin Oodinium, velvet disease), Ichthyobodo necator (Costia), Trichodina, Tetrahymena, Chilodonella,  Apiosoma (aiemmin Glossatella) ja Epistylis (aiemmin  Heteropolaria). Sera Costapur tehoaa myös homeinfektioihin (Saprolegenia).

Tehoaa myös merivesipuolen alkueliöihin (Cryptocaryon irritans eli merivesipuolen valkopilkkutauti, Brooklynella, Cryptocaryon). Lääkitse merivesikalasi aina omassa sairaala-altaassa (selkärangattomat ovat hyvin herkkiä)!

LUE AINA PAKKAUKSEN OHJE VARMUUDEKSI! (Alkuperäislähde)

Käyttöohjeet: Ravista hyvin ennen käyttöä! Normaaliannostus: lisää ensimmäisenä ja kolmantena päivänä 22 tippa tai 1 ml jokaista akvaarion 40 vesilitraa kohden. Vaikeammissa tapauksissa kuuri uusitaan viidentenä ja seitsemäntenä päivänä. Varoitus: 100 ml ja 500 ml pullojen kaatonokkaa ei voi käyttää tippa-annostukseen, vaan annostukseen käytetään millilitroja.

Vähennä valaistusta voimakkaasti, nosta vedenlämpötilaa hieman ja lisää ilmastusta jotta lääkkeen vaikutus tehostuisi. Lääkityksen aikana älä suodata aktiivihiilen läpi. Sammuta UV lamput! Suosittelemme veden suodattamista sera super carbonilla sekä osittaisen vedenvaihdon suorittamista kaksi päivää viimeisen lääkinnän jälkeen. Kalojen vastustuskyvyn nostamiseksi suosittelemme sera fishtamin vitamiinikuuria.

Koostumus: 100 ml sera costapuria sisältää: malakiittivihreä oxalaatti 0,18 g, formaldehydiliuos 5,89 g, aqua purificata ad 100 ml. Ei saa käyttää elintarvikkeiksi tarkoitetuille eläimille.

Makean ja suolaisen veden kaloille. sera costapur ei sovi  kaloille kuten hait ja rauskut cartilagonus joilla ei ole varsinaista oikeaa luustoa (Chondrichthyes)  eikä selkärangattomille (esim. kotilot, sukaravut, meriveden selkärangattomat). Jos mahdollista hoida kalat karanteenialtaassa. Säilytettävä lukitussa paikassa lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. Säilytettävä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Alä käytä tuotetta “parasta ennen” päiväyksen jälkeen! Käyttäessäsi sera costapuria ei saa samanaikaisesti käyttää muiden valmistajien tuotteita.

Huomioi toki, että esimerkiksi valkopilkkutauti on hyvin tarttuva ja koko akvaarion muu kalasto on vaarassa saada tartunnan ja hoidettava (ota huomioon kuitenkin eliöt, jotka eivät siedä Costapuria).

Riittoisuus: 500-1000 litraan

Kannattaa aina lukea valmistajan käyttöohje