eSHa Hexamita 20 ml

12,40  sis. alv.

eSHa HEXAMITA on tehokas reikätaudin parantaja. Voidaan myös ongelmitta käyttää yhdessä EXIT:in kanssa (pilkkutauti).

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): D944040 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tämä on hyvä hoitoaine kiekkokalojen ja kirjoahventen moniin vaivoihin. Yleiset oireet ovat muutokset ihon värityksessä tai ulkonäössä, evät supussa, hidas tai poikkeava uintitapa

Käyttöohje: LUE AINA PAKKAUKSEN OMA OHJE!

Yleistä tietoa HEXAMITASTA sekä reikätaudista suomenkiellä

Englanniksi, sivun alalaidan oikeanpuoleinen linkki avaa laajoihin tietoihin

Riittoisuus: Maksimissaan 800 litraan

Vaikuttavat aineet/1ml: Ethacridiini lactas 6,7 mg, Cuprum 2+ 2,8 mg, Acriflaviini 2 mg, Methylrosaniliinichloridum 6,3 mg ad Aqua.

Fisutar kommentoi

  • sisältää kuparia, joten selkärangattomat saattavat kuolla (sukaravut, kotilot)
  • Hexamitan kanssa samantyyppisiä oireita (valkoinen luiru rähmäinen uloste) aiheuttaa myös sisäloiset, erityisesti Capillaria, joka kuuluu Nematodeihin. Siihen toimita itsehoitotuote on mm. Kusuri Wormer plus. Huomaa, että kidusloisiin ja heisimatoihin tehoava itsehoitotuote, joka sisältää pratsikvantellia ei tehoa Nematodeihin. Myös Nematol sopii Nematodien tuhoamiseen (huomioi silloin monnit ja nuoliaiset, joille voi tulla mahdollisia ongelmia tai ovat yliherkkiä)
  • Kiekkokalojen siimeliöiden väitetään myös saavan vallan syystä, että kiekoille syötetään eläinpitoista proteiinia (kuten naudan sydäntä). Naudan sydän ei sula hyvin kalan suolistossa ja se aiheuttaa tulehdustilan, jonne tulee oportunistina osingolle tulehduspaikkaan hexamita ym. siimaeliöitä. Usein myös bakteeritulehdus on suolistossa.
  • Hyvä veden laatu on aina tärkeä (huono veden laatu altistaa tulehduksille ja reikätaudille)