Ale!

eSHa -ndx 20 ml

16,60  sis. alv.

eSHa-ndx on itsehoitotuote  nematodeja (sukkulamadot) vastaan kuten Anisakis, Camallanus (koukkupäämato), Capillaria (hiusmato), Pseudocapillaria, Eustrongylidit, Oxyuridit. Sekä makean että merivesiakvaarion kaloille. Riittoisuus 450 litraa.

 

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): D944039 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

eSHa-ndx:n käyttötarkoitus:

eSHa-ndx on itsehoitotuote nematodeja (sukkulamadot) vastaan kuten Anisakis, Camallanus (koukkupäämato), Capillaria (hiusmato), Pseudocapillaria, Eustrongylidit, Oxyuridit jne.

Parasiittiset lois-nematodit tunnetaan myös nimellä sukkulamadot ja ne loisivat yleensä kalan suolistossa. Nematodi-infektion oireita ovat painon menetys, vähentynyt ruokahalu tai madon näkyvä työntyminen kalan peräaukosta (Camallanus cotti eli koukkupäämato).

Nematodit voivat lisääntyä tekemällä suoraan eläviä poikasia (viviparous) tai munimalla (oviparous). Muutamalla nematodilajilla on lisääntymissyklejä, joissa on yksi tai useampi väli-isäntä. Mieluiten vahvista diagnoosi mikroskooppitutkimuksella. Lisää informaatiota löytyy www.eshalabs.eu .

Sivuvaikutukset ja vasta-aiheet:

Ei tunneta. ESHa-ndx on hyvin siedetty makean että merivesikaloilla, eikä yhtään negatiivista sivuvaikutusta äyriäisillä (erilaiset ravut ja sukaravut kuuluvat äyriäisiin) ole havaittu. Kuitenkin ”matalamman tason/vähemmän kehittyneillä eläimillä” kuten korallilleilla, merivuokoilla, merisiililla, kotiloilla, simpukoilla voi olla herkkyyttä ndx:n vaikutukselle.

Tarkkaile akvaariota huolella itsehoidon aikana ja ongelmatapauksissa vaihda vettä ja käytä aktiivihiiltä.

Tämä tuote tappaa myös Planarian ja ei-parasiittiset nematodit. Nämä voivat kuollessaan erittää myrkyllisiä aineita, joten poista ne mahdollisimman hyvin ennen itsehoitoa ja sen aikana, erityisesti merivesiakvaariosta.

Sopiisi siis makean veden (suka)ravuille sekä makean veden kotiloille ja simpukoille.

Hyvät Eshan uudet sopivuustaulukot- ja sivut

TÄMÄN MUKAAN SOPII RAVUILLE/SUKARAVUILLE JA KOTILOILLE MAKEAN VEDEN AKVAARIOSSA (EI MERIVESI!).

Käyttöohje

eSHa:n ohje englanniksi

Standardiannostus/perusannostus

 1. Laske akvaariosi vesitilavuus. Laske vain vesitilavuus.
 2. Lisää eSHa ndx akvaarioon pitämällä pulloa ylösalaisin ja puristamalla (100 tippaa = 4.4 ml)

1. päivä

1 tippa/1 litra akvaariovettä. 24 tunnin jälkeen vaihda 50% vedestä tai vaihtoehtoisesti suodata aktiivihiilen kautta ja vaihda 20% vedestä.

Munivien nematodien tapauksessa uusi hoito 14 päivän päästä tuhotaksesi munista kuoriutuvat nematodit. Erityistapauksissa hoito täytyy uusia vielä lisäksi toisesta hoidosta laskien kaksi viikoa (eli 2. uusintahoito, yhteensä 3 hoitoa).

Hoida merivesikalat karanteeni-/sairaala-akvaariossa ja ota pois skimmeri 4 tunniksi ja ota pois UV 24 tunniksi pois päältä.

Jos mikä tahaansa tuntematon komplikaatio tapahtuu, välittömästi siirrä kala toiseen akvaarion tai tee osittainen vedenvaihto ja/tai käytä aktiivihiiltä ja ota yhteyttä myyjään.

Jos haluat käyttää toista itsehoitotuotetta pian eSHa-ndx jälkeen, poista kaikki itsehoitotuotejäämät aktiivihiilen avulla suodattamalla tai vaihtamalla vettä useampaan kertaan.

 

 • aina poista kemiallisesti aktiivinen suodatus, kuten aktiivihiili, UV, kemialliset hapettimet. Voit jatkaa ei-absorvoivilla materiaaleilla, kuten suodatusvanu, hiekka, kivi jne…
 • suodatus pitää olla päällä koko ajan! Jos suodatuksessa on ongelmia, lisähappi on tarpeen (hapetin)
 • tarkista veden laatu ennen hoitoa
 • älä yhdistä hoitoa muiden itsehoitotuotteiden kanssa
 • vältä klooria poistavia vedenparannusaineita ennen itsehoitotuotetta

ESHAN LISÄOHJE FACEBOOKISSA (TIETOA MYÖS YHDISTÄMISESTÄ)

 • Jos kalassasi on myös kidus-/ihomatoja, voit käyttää eSHa-gdexiä suoraan 2 päivänä vesivaihdon jälkeen (lappoa pohja myös). Lue molempien tuotteiden ohjeet ennen käyttöä.

Sisältö (/ml):

Sisältö/ml aktiivinen vaikuttava aine: 54 mg Levamisoli

hydrokloridi (Levamisole hydrochloride).

Muut aineet : 0.85 mg Methylis parahydroxybenzoas, 1.4 mg Natrii metabisulfis, aqua.

Ei lasten tai muiden eläinten ulottuville.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Säilytä viileässä (ei saa jääty), pimeässä. Älä käytä viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Huuhtele pakkaus ennen jätteisiin laittoa.

Säilyy avattuna 6 kuukautta. Tämän jälkeen teho laskee.

Riittoisuus:

450 litraa

Fisutar kommentoi

 • tämä tappaa siis pyöreäruumiiset sisäloismadot, ei lapamatomaisia heisimatoja (lättänä, jaokkee) eikä kidusloisia
 • merivesiakvaarioon en käyttäisi missään tapauksessa. Merivesikalat hoidettava sairaalassa!
 • nopeavaikutteinen. Lappoaisin pohjan madotuksen jälkeen, sillä osa loisista voi olla vain pökertyneinä.
 • muista uusia hoito aina 2-3 viikon päästä! Muniin tämä (kuten eivät muutkaan itsehoitotuotteet) ei tehoa ja se on yleinen nematodien lisääntymistapa
 • kuten aina: ole varovainen monnien ja nuoliaisten kanssa, vaikka ohjeen mukaan ei ollut mainintaa niiden erityisherkkyydestä
 • matojen ollessa kysymyksessä, kuitenkin makean veden koko allas hoidettava (ongelma on kuitenkin koko akvaarion/akvaariotaloudenkin)
 • todella nopeavaikutteinen itsehoitotuote nematodien häätöön
 • pitäisi olla turvallinen suodatusbakteereille, kasveille, ravuille (ei kotioille)

 

20 ml = 450 litraa