Fluke-Solve

25,95  sis. alv.

Fluke-Solve on kidus- ja ihomatoihin (Dactylogyrus ja Gyrodactylus) sekä heisimatoihin (”lapamato”) vaikuttava kalojen itsehoitotuote. Se on tehokas edellä mainittuihin loisiin, mutta sukkulamatoja (pyöreäruumiisia Nematodeja) se ei tuhoa. Vaikuttava aine on pratsikvanteli. Hoito kestää vain vuorokauden. Riittoisuus n. 2500 litraan (10 g pussi), 12 500 litraan (50 g pussi). LUE TARKASTI HOIDON PITUUS! LISÄTIEDOISSA!

Tuotetunnus (SKU): FS10-2 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Fluke-Solve on kidus- ja ihomatoihin (Dactylogyrus ja Gyrodactylus) sekä heisimatoihin (”lapamato”) vaikuttava kalojen itsehoitotuote. Se on tehokas edellä mainittuihin loisiin, mutta sukkulamatoja (pyöreäruumiisia Nematodeja) se ei tuhoa.

Fluke Solve on hyvä yhdistelmä (ERI AIKAAN HOITO!) Esha NDX:n kanssa (tehoaa sukkulamatoihin). Ei saa yhdistää samaan aikaan!

Käyttäjäkokemusten mukaan toimii myös sukarapujen (Neocardina) loisiin (Scutariella japonica). Ja ylipäätään sukaravuille tämä hoitoaine on hyvin siedetty.

10 g pussi = 2500 litraa

50 g pussi = 12 500 litraa

100 g pussi = 25 000 litraa

Vaikuttava aine: pratsikvanteli

Säilytys: Säilytä pussi huoneenlämmössä, kuivassa, pimeässä, pussi suljettuna ilmatiiviisti.  Pitkä säilymisaika avaamattomassa pussissa (vuosia) (pussin alalaidassa).

Käyttöohje:  1 mitta = 250 litraa

LUE AINA ITSE PAKKAUKSEN OHJE HUOLELLA LISÄKSI!

Liuota jauhe ennen akvaarioon laittoa veteen ja sitten hämmennä haarukalla. Hitaasti liruta akvaarioon virtauspaikkoihin. Huuhtele huolella annoskipon laidat, ettei jää jämiä ja hoito on tehokas.  Vesi voi hetken samentua. Kova ilmastus akvaarioon. Poista UV, aktiivihiili, hiilidioksidisyöttökin. Hyvä vaihtaa vettä edellisenä päivänä, näin on hyvä veden laatu. Vältä FMM-vedenparannusainetta juuri ennen kuuria (voi sitoa Fluke-Solvea).  Vedenparannusaine Prime voi myös reagoida Fluke solven kanssa, joten sitä ei suositella käytettäväksi hoidon aikana.

Ei tapa hyviä suodatusbakteereja.

Vaikutusaika vähintään 24 tuntia eli vuorokausi. Hoidon päätyttyä vaihda vettä kahdessa erässä 50%., sillä kerralla 80% vedenvaihto ei ole hyväksi. (FISUTAR KOMMENTOI: FLUKE SOLVE ON SUHTEELLISEN MIETO, JOTEN USEIN EDUKSI ANTAA VAIKUTUSAJAN OLLA PIDEMPI KUIN 24H, ohjeessahan sanotaan, VÄHINTÄÄN. Varo toki övereitä. Mikään hoitoaine ei ole terveyspommi kuitenkaan ja turhaan boostailla vaikutusta, jos ei tarve.)

FISUTAR KOMMENTOI: Dactylogyrus (kidusmato) munii ja muniin ei tehoa mikään hoitoaine. Kokemuksen mukaan viime aikoina kidusmadot ovat hyvin vastustuskykyisiä erilaisille hoitoaineille ja liian lyhyt hoito luo helposti resistenssin (vastustuskykyisen kannan). Valmistajan sivuilla suositellaan jopa 3 viikon yhtäjaksoista hoitoa ns. putkeen. Koska usein vettä joudutaan vaihtamaan useammin (ja suositeltavaa), niin jos vaihtaa vedestä esim. 50%, niin laittaa korvaavaa ainetta siihen määrään niin, että pitoisuus pysyy vakiona 3 viikkoa. Kuitenkin fisutar ei ota vastuuta, jos asiakas hoitaa 3 viikkoa ja tulisi ongelmia. Hyvä veden laatu ja ilmastus ovat hoidon aikana tärkeitä. Jos alkaisi vaahdota/samentua oudosti, hoito on keskeytettävä. Erityisesti kiekkokaloilla on hyvin sitkeä kidusloiskanta ja varottava resistenssitilannetta. JOS KYSYTTÄVÄÄ, LAITA EMAILIA/whatsapp ASIAKASPALVELUUN!

Fluke Solve on myös varsin mieto, joten 1½x annostelu vastaa JBL Gyrodolin vahvuutta. ESHA Gdex vahvuus kasvaa kaksinkertaiseksi hiljalleen kun verrataan vaikuttavan aineen pitoisuutta. Joten ei kannata ainakaan alakanttiin annostella Fluke Solvea. Överit tietysti kielletty! Ja oma vastuu!

Kidusloiset (Dactylogyrus): Toista hoito viikon päästä uudelleen, sillä kidusloisten muniin ei tehoa itsehoitoaine. Kidusloiset pahana infektiona voi vaatia useammankin toiston, että loisketju saadaan pysäytettyä.

Ihomadot (Gyrodactylus): Yksi madotuskerta riittää, mutta ehdottomasti kannattaa viikon päästä madottaa uudelleen, sillä kyseessä voi olla Dactylogyrus (vaatii tarkan mikroskopoinnin erottaakseen nämä kaksi toisistaan).

Heisimadot: Tee 1. hoito ohjeen mukaan. Hoito on toistettava noin 3 viikon päästä (munat ehtivät kuoriutua) ja itsehoitoaine tehoaa vain aikuisiin.

Sivuvaikutukset: Yleensä hyvin siedetty. Myös sukaravut ja kotilot sietävät. Käyttäjäkokemusten mukaan myös haarniskamonnit sietävät pratsikvantelia (kuitenkin olisin haarniskamonnien suhteen varovainen ja tarkkailisin niiden vointia erityisesti esim. ruokkimalla hitusen ja katsomalla, että liikkuvat ja syövät normaalisti).

HOIDON PITUUS: OTA MATALLA KYNNYKSELLÄ YHTEYTTÄ JA KYSY! KIDUSMADOT ERITYISESTI KIEKKOKALOILLA OVAT RIESA. RIITTÄVÄN PITKÄ JA TEHOKAS HOITO SIKSI TARPEEN, ETTEI SAA PYSYVÄÄ RIESAA ELI RESISTENTTIKANTAA!

Lisätiedot

Koko

10g, 50g (parasta ennen 5/26), 100g (parasta ennen 5/26)