Fluke-Solve

24,90 85,00  sis. alv.

Fluke-Solve on kidus- ja ihomatoihin (Dactylogyrus ja Gyrodactylus) sekä heisimatoihin (”lapamato”) vaikuttava kalojen itsehoitotuote. Se on tehokas edellä mainittuihin loisiin, mutta sukkulamatoja (pyöreäruumiisia Nematodeja) se ei tuhoa Kuten Kusuri Wormer Plus. Vaikuttava aine on pratsikvanteli. Hoito kestää vain vuorokauden. Riittoisuus n. 2500 litraan (10 g pussi), 12 500 litraan (50 g pussi).

Tuotetunnus (SKU): FS10-2 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Fluke-Solve on kidus- ja ihomatoihin (Dactylogyrus ja Gyrodactylus) sekä heisimatoihin (”lapamato”) vaikuttava kalojen itsehoitotuote. Se on tehokas edellä mainittuihin loisiin, mutta sukkulamatoja (pyöreäruumiisia Nematodeja) se ei tuhoa Kuten Kusuri Wormer Plus.

Käyttäjäkokemusten mukaan toimii myös sukarapujen (Neocardina) loisiin (Scutariella japonica). Ja ylipäätään sukaravuille tämä hoitoaine on hyvin siedetty.

10 g pussi = 2500 litraa

50 g pussi = 12 500 litraa

100 g pussi = 25 000 litraa

Vaikuttava aine: pratsikvanteli

Säilytys: Säilytä pussi huoneenlämmössä, kuivassa, pimeässä, pussi suljettuna ilmatiiviisti.  Pitkä säilymisaika avaamattomassa pussissa (vuosia) (pussin alalaidassa).

Käyttöohje:  1 mitta = 250 litraa

LUE AINA ITSE PAKKAUKSEN OHJE HUOLELLA LISÄKSI!

Liuota jauhe ennen akvaarioon laittoa veteen ja sitten hämmennä haarukalla. Hitaasti liruta akvaarioon virtauspaikkoihin. Huuhtele huolella annoskipon laidat, ettei jää jämiä ja hoito on tehokas.  Vesi voi hetken samentua. Kova ilmastus akvaarioon. Poista UV, aktiivihiili, hiilidioksidisyöttökin. Hyvä vaihtaa vettä edellisenä päivänä, näin on hyvä veden laatu. Vältä FMM-vedenparannusainetta juuri ennen kuuria (voi sitoa Fluke-Solvea). Ei tapa hyviä suodatusbakteereja.

Vaikutusaika vähintään 24 tuntia eli vuorokausi. Hyvä pitää reilu vuorokausi, mutta ei paljoa ylikään. Hoidon päätyttyä vaihda vettä kahdessa erässä 50%., sillä kerralla 80% vedenvaihto ei ole hyväksi. (FISUTAR KOMMENTOI: FLUKE SOLVE ON SUHTEELLISEN MIETO, JOTEN USEIN EDUKSI ANTAA VAIKUTUSAJAN OLLA PIDEMPI KUIN 24H, ohjeessahan sanotaan, VÄHINTÄÄN. Tilanteesta riippuen esim. 2 päivääkin. Varo toki övereitä. Mikään hoitoaine ei ole terveyspommi kuitenkaan ja turhaan boostailla vaikutusta, jos ei tarve.)

Kidusloiset (Dactylogyrus): Toista hoito viikon päästä uudelleen, sillä kidusloisten muniin ei tehoa itsehoitoaine. Kidusloiset pahana infektiona voi vaatia useammankin toiston, että loisketju saadaan pysäytettyä.

Ihomadot (Gyrodactylus): Yksi madotuskerta riittää, mutta ehdottomasti kannattaa viikon päästä madottaa uudelleen, sillä kyseessä voi olla Dactylogyrus (vaatii tarkan mikroskopoinnin erottaakseen nämä kaksi toisistaan).

Heisimadot: Tee 1. hoito ohjeen mukaan. Hoito on toistettava noin 3 viikon päästä (munat ehtivät kuoriutua) ja itsehoitoaine tehoaa vain aikuisiin.

Sivuvaikutukset: Yleensä hyvin siedetty. Myös sukaravut ja kotilot sietävät. Käyttäjäkokemusten mukaan myös haarniskamonnit sietävät pratsikvantelia (kuitenkin olisin haarniskamonnien suhteen varovainen ja tarkkailisin niiden vointia erityisesti esim. ruokkimalla hitusen ja katsomalla, että liikkuvat ja syövät normaalisti). Yleensä ottaen paastottaisin kalat tämän hoidon aikana muuten.

Fisutar suosittelee:

Ennen hoitoa, jos vaihdat vettä, emme suosittele FMM-vedenparannusainetta, sillä se saattaa sitoa hoitoaineen. Myös ennen muitakin vedenparannusaineita hyvä odottaa varmuudeksi tunti, että se ei sido hoitoainetta.

Uusi aina hoito viikon kuluttua. Hoito ei tehoa kidusloisen muniin, joten uusien kuoriutuvien aikuisten torjumeksi uusintahoito on välttämätön. Kidusloisten lisääntymiskiertoon vaikuttaa akvaarioveden lämpötila. Noin 25 asteessa kierto on noin viikon, 28 asteessa noin 3 vuorokautta. Hyvä nyrkkisääntö on viikon päästä uusintahoito. Erittäin pahassa infektiossa hoitoa voi joutua uusimaan useammankin (mutta pysy kohtuudessa ja tee vain tarpeen vaatiessa).

Heisimatojen tapauksessa hyvä uusia hoito noin 3 viikon päästä, sillä muniin hoito ei tehoa ja uusia heisimatoja kuoriutuu 2-3 viikossa.

Jos et ole aivan varma, että kyseessä on Gyrodactylus ainoastaan, niin suosittelen hoitamaan Dactylogyruksen mukaan (joka yleensä on kiduksissa, Gyrodactylus vähemmän/ei lainkaan).

Sukaravut sekä kotilot sietävät hoitoa hyvin. Suodatinbakteereja ei myöskään hoito tuhoa.

Huomaa, että hoito ei tehoa Nematodeihin (pyöreitä sisäloismatoja).

Lisätiedot

Koko

10g (parasta ennen 3/23), 50g (parasta ennen 5/26), 100g (parasta ennen 5/26)