Hobby Protogen 20 ml

7,90  sis. alv.

Hobby Protogenia on alkueliö-/likoeläinymppi pienille kalanpoikasille. Hyvin ravinteikas ja pienijakoinen, joten pienimmille kalanpoikasille oivallinen ravinto.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): D913291 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Hobby Protogen on alkueliöitä sisältävä ymppi (kuivatettuja pellettejä, joissa on lepotilassa olevat alkueliöt), jota itsessään ei voi suoraan syöttää kalanpoikasille, vaan kun siihen lisää vettä, rakeissa olevat alkueliöt lähtevät kasvamaan ja lisääntymään. Näin muutamassa vuorokaudessa seos on vamis kalanpoikasten ravinnoksi.

Tuote sisältää alkueliöitä: alkueliöistä ripsieläimiä (kuten tohvelieläimiä), erilaisia yksisoluisia leviä (mm. piilevä, silmälevä) ja sekä muita alkueliöitä sekalainen sakki.

Alkueliöitä/likoeläimiä ei voi varsinaisesti havaita paljaalla silmällä, mutta kalanpoikasten parveilu niiden läheisyydessä voi paljastaa ne. Jo pieni suurennus valomikroskoopilla auttaa näkemään likoeläimet.

Likoeläimet ovat herkkiä metallille sekä kloorille. Ei siis metalliastiaa eikä hanavettä raakana. Akvaariovesi on hyvä pohja kasvaa niille tai vesi, joka on ylipäätään käsitelty vedenparannusaineella, joka poistaa raskasmetallit sekä kloorin/kloramiinin.

Käyttö:

  1. Suoraan kalanpoikasille: Kun kalanpoikaset ovat kuoriutuneet, laita 6-12 pellettiä akvaarioon, riippuen kalanpoikasten määrästä. Laita kaksinkertainen annos seuraavana päivänä pellettejä taas akvaarioon. Jatka likoeläinruokintaa niin kauan ennen kuin poikaset pystyvät syömään suurempijakoista ruokaa.
  2. Erillinen kasvatus (oma erillisviljelmä): Laita 1 gramma Protogen-pellettejä/1 litraa akvaariovettä. Käytä muovi- tai lasiastiaa (ei metallista!). Aseta 18-25 asteeseen, hyvään valoon. 24 tunnissa likoeläimet ovat valmiita kalojen ruoaksi. Likoeläimet lisääntyvät viljelmässä. Suositusten mukaan likoeläinviljelmää ei tarvitse ruokkia, mutta se olisi hyvä uusia 3-4 vuorokauden välein.