HS Aqua Fungicell (20 ml) (parasta ennen 8/23)

10,30  sis. alv.

HS Aqua Fungicell on kalojen itsehoitotuote, joka on suunnattu Saprolegnia ja Achylya -sienten aiheuttamien mykoosien (sienitauti) hoitoon.

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): SE2230-2 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

HS Aqua Fungicell on nestemäinen hoitoaine akvaariokaloille. Hoitoainetta voidaan käyttää Saprolegnia ja Achylya -sienten aiheuttamien mykoosien hoitoon. Mikäli mykoosi on sekundäärinen (toissijainen, jonkun alkuperäisen syyn) infektio , tulee primääri infektio (alkuperäinen syy) hoitaa ensin.

HS Aqua Fungicell ainetta voidaan käyttää kylpynä tai paikallisesti annosteltuna suoraan sairastuneelle iholle. Paikallisesti kalat voidaan hoitaamikäli sairastuneita kaloja on vain yksi tai muutama. Kylpyä voidaan käyttää kun sairastuneita kaloja on enemmän ja tauti leviää nopeasti. mikäli mykoosi on kalan silmissä, niin kylpy on tehokkain hoitomuoto. HS Aqua Fungicell hoitoainetta ei tule käyttää yhdessä muiden hoitoaineiden kanssa, sillä ne saattavat joko voimistaa tai neutraloida toisensa tai aiheuttaa myrkytyksen kaloille. Mikäli sairaus johtuu siimaeliöiden aiheuttamasta sairastumisesta (oodinnium pillularis, iho-ongelmat jotka aiheutuvat ichthyobodo ym loisista) käytä yksinomaisesti HS Aqua Ectocell tai HS Aqua Echtocell forte hoitoaineita. Mikäli kyseessä on valkopilkkutauti tulee se hoitaa HS Aqua intocell hoitoaineella. 

Mykoosi on usein sekundäärinen infektio. Nämä infektiot syntyvät kun loiset heikentävät kalojen yleiskuntoa. Toisinaan myös vahingoittuminen haavissa tai kalojen keskinäisissä kontakteissa erityisesti huonoissa  vesioloissa saattaa aiheuttaa mykoosin. Tyypillisiä mykoosin aiheuttamia oireita ovat valkoiset puuvillamaiset  tupsut joita voi olla iholla tai evissä. jos kala nostetaan pois vedestä  pallot hajoavat. nämä pallot saattavat kasvaa  jopa 2cm kokoisiksi. helpoin tapa ehkäistä mykoosin syntyminen on huolehtia että akvaariossa on aina puhdas vesi. Lisäksi laadukkaalla ruoalla jossa on paljon ravintoaineita ja vitamiineja voidaan auttaa kaloja parantumaan sekä ehkäistään sairastumiset.

Ennen hoitoaineen käyttöä tulee akvaariosta poistaa kaikki neutraloivat suodatusmateriaalit kuten aktiivihiili, zeoliitti, sekä hartsit. Poista suodattimesta myös turve sekä mahdolliset kemialliset materiaalit. Yllä mainitut suodatusmateriaalit voidaan palauttaa akvaarioon kun kaikki oireet ovat hävinneet.

Kalojen kylvetys: aluksi lisää 25 tippaa 50 litraan vettä kylvetystä voidaan jatkaalisäämällä 24tunnin välein 10 tippaa 50 litraan vettäkunnes oireet katoavat. Maksimikylvetysaika on 3-6päivää.

Paikallishoito: käytä puhdasta vanupuikkoa ja kasta se nesteeseen tämän jälkeen pyyhkäise ainetta kevyesti vahingoittuneeseen kohtaan. Hoidon jälkeen vedenvaihtoe ei tarvita sillä HS Aqua Fungicell hajoaa biologisesti. Voit poistaa halutessasi hoitoainejäämät aktiivihiilellä, mutta tätä ei kannata tehdä liian aikaisin sillä mikäli infwektio ei ole kokonaan parantunut kalat saattavat sairastua uudelleen.

Älä yliannostele HS Aqua Fungicell hoitoainetta. Älä käytä HS Aqua Fungicell ainetta yhdessä muiden hoitoaineiden kanssa. Tuote sisältää voimakkaasti värjääviä ainesosia. Älä läikytä ainetta sillä se värjää tehokkaasti ihon, vaatteet, nahan ja huonekalut. Vältä aineen joutumista iholle, suuhun tai silmiin (mikäli ainetta roiskuu huuhtele välittömästi reilulla vesimäärällä) Vain akvaariokaloille.

Riitoisuus:

20 ml: 800 litraa vettä (jos laittaisit koko pullon aluksi, se riittäisi 800 litraan vettä). Huomioi kuitenkin, että hoito voi jatkua.

Fisutar kommentoi

  • 1 ml = 20 tippaa, pullossa 400 tippaa
  • Hoito esim. 100 litran akvaarioon
    • 1. päivä: 50 tippaa
    • 2. päivä: 20 tippaa
    • 3. päivä: 20 tippaa
    • Yhteensä: 90 tippaa, 4,5 ml.

 

Lisätiedot

Koko

50ml, 100ml (päiväys 3/2021!)