HS Aqua Ichtocell (20 ml) (8/23 parasta ennen)

10,30  sis. alv.

HS aqua Ichtocell on , joka on tarkoitettu Ichthyophthirius multifiliis tai ”White Spot” aiheuttamien makean veden infektioiden, Epistylis-lajien aiheuttaman valesieni-infektion, Trichodina-lajin aiheuttaman ihon samentumisen ja Chilodonella-lajin aiheuttamien kidusten torjuntaan. Merivedessä tätä ainetta voidaan käyttää Cryptocarion irritansia ja Brooklynella-lajeja vastaan. Koska loiset jättävät reikiä kalan ihoon, bakteerit ja sienet voivat nopeasti alkaa kasvaa täällä. HS aqua Ichtocell estää myös riittävästi näitä sekundaarisia infektioita.

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): D944031-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

HS aqua Ichtocell on akvaariokalojen itsehoitotuote, joka on tarkoitettu Ichthyophthirius multifiliis (valkopilkkutauti) tai ”White Spot” (englanniksi) aiheuttamien makean veden infektioiden, Epistylis-lajien aiheuttaman valesieni-infektion, Trichodina-lajin aiheuttaman ihon samentumisen ja Chilodonella-lajin aiheuttamien kidusten torjuntaan. Merivedessä tätä ainetta voidaan käyttää Cryptocarion irritansia (merikalojen ”valkopilkkutauti”) ja Brooklynella-lajeja vastaan. Koska loiset jättävät reikiä kalan ihoon, bakteerit ja sienet voivat nopeasti alkaa kasvaa täällä. HS aqua Ichtocell estää myös riittävästi näitä sekundaarisia infektioita.

Muut samankaltaiset oireyhtymät:
Jos kyseessä on voimakas samentuma (esim. Costia), hoito tulee suorittaa vain HS aqua Ectocell- tai HS aqua Ectocell Forte -valmisteella. Jos sieni-infektiot aiheuttavat vakavan kontaminaation, hoito tulee suorittaa vain HS aqua Fungicellillä, ei HS aqua Ichtocellilla.

20ml:  280-1000 litraan

Ichtocellin annostelu valkopilkkua vastaan
Ennen annostelua kaikki adsorboivat suodatinmateriaalit (hiili, zeoliitti, synteettiset hartsit jne.) on poistettava. Myös suodatinmateriaalit, jotka vapauttavat veteen aineita, kuten kemialliset suodatinmateriaalit ja suodatinturve, on poistettava suodattimesta käsittelyn aikana. Kaikki edellä mainitut suodatinmateriaalit voidaan vaihtaa vasta, kun kaikki taudin oireet ovat hävinneet kokonaan. Suolavesiakvaarioissa proteiininkerääjä tulee myös kytkeä pois päältä hoitojakson ajaksi.

Kaikentyyppisissä akvaarioissa voit annostella 10 tippaa 50 litraan vettä. Tämä annos voidaan toistaa 24 tunnin välein, jos oireet eivät ole hävinneet kokonaan. Kaloja tulee tarkkailla tarkasti 7 päivän ajan, koska tämän taudinaiheuttajan jäämät voivat vielä aktivoitua tänä aikana. Jos tämä todetaan, hoitoa voidaan jatkaa ilman vastalauseita, kunnes oireet ovat hävinneet kokonaan.

Jos HS aqua Ichtocellia käytetään Trichodina-, Epistylis- tai Chilodonella-loisten torjuntaan, yksi annos riittää usein. Jos näiden loisten oireet ovat kadonneet, lisäannostusta ei tarvita.

Hoidon jälkeen akvaariovettä ei tarvitse vaihtaa, koska kaikki HS aqua Ichtocellin komponentit hajoavat biologisesti. Jäännökset voidaan kuitenkin nopeasti poistaa vedestä käyttämällä HS-vesi-aktiivihiiltä. Veden poistamista ja vaihtamista ei kuitenkaan saa tehdä liian aikaisin, muuten infektio voi tapahtua uudelleen.

Jos hoitoa ei ole suoritettu loppuun, kalat voivat elää muutaman loisen kanssa sairastumatta, niistä tulee ”resistenttejä” Ichthyophthirius multifillisille. Tauti voi puhkeaa uudelleen vasta, kun siihen lisätään uusia terveitä kaloja, joilla ei ole puolustusta.

Varoitukset: Älä yliannostele HS aqua Ichtocellia. Älä käytä HS aqua Ichtocellia yhdessä muiden tuotteiden kanssa, joiden yhteisvaikutusta ei tunneta. Jos olet epävarma tämän tuotteen yhdistämisestä muiden HS-vesisarjan valmisteiden kanssa, ota yhteyttä erikoisliikkeeseen. Tuote sisältää vahvoja väriaineita. Varo läikyttämästä. Tämä voi jättää vaikeasti poistettavia tahroja iholle, vaatteille, nahalle, huonekaluille ja verhoilulle. Vältä aineen joutumista iholle, suuhun ja silmiin. Jos ainetta joutuu iholle, pese runsaalla vedellä. Älä käytä syötävän kalan kanssa.

Säilytys ja säilyvyys: Säilytä eläinlääkettä poissa lasten ulottuvilta pimeässä paikassa huoneenlämmössä. Viimeinen käyttöpäivä on painettu tiputuspulloon ja laatikkoon.

Saatavana pakkauksissa: 20 ml 280 l – 1000 litraan vettä käyttökohteesta riippuen Iso 500 ml pakkaus 25 000 litralle vettä.

Tietoa valkopisteoireista
HS aqua Ichtocell on turvallinen aine valkopilkkujen ja muiden yksisoluisten infektioiden torjuntaan koristekaloissa, kuten alla on kuvattu. Valkoisen täplän aiheuttaa makean veden kaloilla yksisoluinen Ichthyophthirius multifiliis ja suolaisen veden kaloissa Cryptocarion irritans.

Tämä tauti ilmenee usein, kun kala stressaantuu tai heikkenee huonon vedenlaadun tai muuttuvien olosuhteiden vuoksi. Nämä muuttuvat olosuhteet voivat olla nopeita lämpötilan muutoksia, kalojen kuljetuksia tai veden muutoksia. Tietenkin tämä loinen voidaan viedä myös akvaarioon tuomalla uusia kaloja, joissa se voi lisääntyä nopeasti ulkona.

Valkoisen täplän diagnoosi kaloissa
Valkoinen piste on helppo tunnistaa. Näille sairauksille tyypillisiä piirteitä ovat selvästi näkyvät valkoiset täplät kalojen ihossa ja evissa. Vakavissa vaiheissa, esimerkiksi jos tautia ei tunnisteta heti, evät ja iho voivat vaikuttaa myös muihin bakteereihin ja sieniin. Kalan käyttäytyminen voi muuttua sairauden aikana.

Kalat raapivat koristeita päästäkseen eroon loisista, puristavat eviä ja seisovat välinpitämättömästi säiliön nurkassa. Kalat voivat myös kieltäytyä syömästä ruokaa, jolloin laihtuminen tapahtuu. Kaikki muut yksittäisten solujen aiheuttamat infektiot osoittavat vähemmän selkeää kliinistä kuvaa, joten yleensä vain mikroskooppinen tutkimus voi antaa varman vastauksen.

Muut samankaltaiset oireyhtymät: Jos esiintyy voimakasta kontaminaatiota loissiimasoluilla (Pepperspot, Ichthyobodon aiheuttama ihon sameus jne.), hoito tulee suorittaa vain HS aqua Ectocellilla tai HS aqua Ectocell Fortella. Jos sieni-infektioista johtuva vakava kontaminaatio, hoito tulee suorittaa vain HS aqua Fungicellillä , ei HS aqua Ichtocellilla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä valkoisesta pisteestä
Kuinka annostelet Ichtocellia?
Varmista ennen Ichtocellin annostelua, että akvaariosi on puhdas. Kaikentyyppisissä akvaarioissa voit annostella 10 tippaa 50 litraan vettä. Jos HS Aqua Ichtocellia käytetään Trichodina-, Epistylis- tai Chilodonella-loisten torjuntaan, yksi annos riittää usein.Koostumus

Ichtocell on valmistettu malakiitinvihreästä oksalaatista, metyylitioniniumkloridista, neutraalista akriflaviinista ja heksametyleeniparasaniliinikloridista.

MERIVESIAKVAARIOSSA OLISIN TARKKA ITSEHOITOTUOTTEISTA JA KALAN HOITAISIN KARANTEENISSA! EI SIIS MERIVESIAKVAARIOON TÄTÄ TUOTETTA!

Fisutar kommentoi

 • jos et erota, onko kyseessä valkopilkkutauti vai samettitauti, tämä tehoaa vain valkopilkkuun (kannattaa valita Waterlife Protozin tai Esha Exit)
 • valkopilkkutautihoito on yleensä pitkä ja harras ==> ei kannata jättää hoitoa kesken, sillä se voi jäädä muhimaan ja sitten tuleekin uusi resistentti riesa mahdollisesti uusintana
 • valkopilkkuhoitoaine ei koskaan tehoa kalan ihossa oleviin (ihon alla) oleviin loisiin, vaan ainoastaan vedessä vapaana uiviin
 • valkopilkkutaudin loiskiertoon vaikuttaa lämpötila ==> mitä lämpimämpi vesi, sen nopeampi lisääntymissykli
 • muista voimakas ilmastus!
 • itse hoito lisää hapen tarvetta ja lämmön nosto myös (lämmin vesi sitoo happea huonommin)
  • lämmön noston suhteen olisin hieman varovainen, sillä kun kalalla on jo hengitysvaikeuksia (loisia kiduksissa), lämmön nosto heikentää entisestään hengitystä
  • joten tapauskohtaista säätöä (itse en nostaisi lämpöjä, jos ei erikoissyytä)
  • nopea/suurempi lämmön nosto muutenkin on kaloille vaaraksi
  • pelkkä lämmön nosto muutenkin harvemmin tappaa itse loista (nosto pitäisi olla niin suuri, että kalat myös kuolevat)