HS Camacell (10 tablettia)

16,90  sis. alv.

HS aqua Camacell on tehokas laajakirjoinen itsehoitotuote sisäisten ja ulkoisten matoinfektioiden hoitoon. Tehoaa kaikkiin yleisimpiin loismatoihin: Dactylogyrus (kidusloismato), Gyrodactylus (ihomato), sisäloismadot (nematodit eli sukkulamadot ja Cestoda eli heisimadot). Hyvin siedetty, mutta ei haarniskamonneille eikä selkärangattomille!

14 varastossa

Tuotetunnus (SKU): camacell10 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Tehoaa

  • aikuisia nematodeja (sukkulamatoja) vastaan ​​ryhmistä Capillaria, Camallanus (koukkupäämato) ja toisten nematodien toukkia.
  • Dactylogyrus (kidusmato), Gyrodactylus (ihomato) sekä Diplozoon kiduksissa
  • Caryophyllus-, Khawia- ja Ligula-ryhmien Cestoden-toukkien (telamatojen) torjuntaan
  • Digene-trematodien toukkavaiheet aiheuttavat seuraavia sairauksia: verimato-tauti (Sanguinicola-lajit), Black Stip- tai Black Spot -tauti (Uvulifer-lajit) ja silmämatot (Proalaria-lajit). HS aqua Camacell on toisinaan tehoton digenisten trematodien toukkien vaiheissa.

HS aqua Camacellia ei voida käyttää meri- ja makean veden akvaarioissa, joissa on alempia eläimiä. TAPPAA SELKÄRANGATTOMAT: KOTILOT, SIMPUKAT, RAVUT, KORALLIT YMS….! (melko kauan, vaikka vettä on vaihdeltu)

Matoinfektiot akvaariossa voivat johtua ruokinnasta saastuneella elävällä ruoalla (älä ota suoraan luonnosta. Pätevät akvaarioruokatuotteet kaupasta ovat loisvapaita), uusien tartunnan saaneiden kalojen tai kasvienkin (kala-akvaariosta) tuomisesta. Tällaiset matoinfektiot eivät tapahdu nopeasti akvaariokaloillesi, mutta voivat olla oireettominakin/vähäoireisena pitkään. Siksi ei ole niin helppo tunnistaa, milloin kala on saanut tartunnan. Hyvää diagnoosia ei ole helppo tehdä ilman mikroskooppista tutkimusta. Jos olet epävarma, suosittelemme, että otat yhteyttä erikoisliikkeeseesi, koska matoinfektioita voi esiintyä kaikenlaisissa muodoissa ja tyypeissä. Jotkut merkit matoinfektiosta koristekaloissasi ovat:

Kidusloiset: Nopeutettu hengitys, hankailu, muut sekundääriset sairaudet, kalojen hengitysvaikeudet (hakeutuminen suodattimen lähelle, pintaan), kidusten turpoaminen, liman erittyminen ja ”punottaminen”/tulehdukset…

Camallanus: punaiset madot roikkuvat peräaukosta

Sisäloismadot: laihtuminen, valkoinen rähmämäinen venyvä uloste, ruokahaluttomuus, stressivärit jne…

Käyttöohje

Ohessa tukun sivujen ohje (lue varmuudeksi pakkauksen mukana tuleva ohje aina!!!)

LUE AINA PAKKAUSSELOSTE VARMUUDEKSI! ENSIKÄDEN TIETOA!

Annostelu: 1 tabletti/50 litraa.

Aktiivihiili pois (sitoo hoitoaineen), UV ja sterilisaattorit pois. Hiilidioksidilevityskin hyvä ottaa pois. Varmista hyvä hapetus (ilmastin ja veden pintakierto).

Itse tuote ei tapa hyvää bakteerikantaa, mutta jos se tappaa paljon itse matoja tai selkärangattomia(et saa esim. kierteisiä, sukarapuja pois), ne pilaavat helposti vettä ja nitriitti voi nousta. Hyvä siis seurailla nitriittipitoisuutta ja hieman aliruokkia kaloja. Toki hoidon jälkeen bakteerivelmisteet eivät pahitteeksi (suodatinbakteerit).

  • Yksi kuuri = 5 päivää (annostelu vain heti 1. päivänä)
    • hyvä ilmastus!
    • hyvä katsoa ennen hoitoa, että vesi on puhdasta ja vesiarvot hyvät (vedenvaihto tarvittaessa, sillä kuuri on 5 päivää)
    • jos käytät vedenparannusaineita, ne voivat sitoa hoitoainetta (esim. zeoliittipohjaiset ”samentavat”, joten niitä en käyttäisi). Tyyliin Aquasafe pitäisin vähintään parin tunnin tauon välissä (esim. edellisenä päivänä), että ei sido hoitoainetta (tai ilman vedenparannusainetta hyvä valinta)
    • tabletit liukenevat hitaasti: ne voi esiliuottaa esim. akvaariovedessä ja sitten lirutella hitaasti akvaarioon. Vaihtoehtoisesti voi laittaa esim. ilmastimen viereen (tosin osa kaloista voi luulla näitä ruoaksi ja menee napsimaan)
    • hoito kestää 5 päivää. Vaihda tämän jälkeen 50% vedestä. Aktiivihiiltäkin voit käyttää hoitoaineen poistamiseen vedenvaihdon lisäksi.
    • KIDUSMADOT: uusi hoito! (ei tehoa muniin), uusi hoito melko heti perään
    • sukkulamadot, heisimadot: uusi hoito (noin 3 viikon päästä)

1 tabletti / 50L akvaariovettä. Älä käytä suodattimessa hoidon aikana aktiivihiiltä tai zeoliittiä. Kidusloisten hoidossa tulee antaa toinen annos 5-10vrk kuluessa ensimmäisestä annoksesta. Tee tarvittaessa vedenvaihto. Hoidon jälkeen vesi tulee suodattaa aktiivihiilellä. Loiset aiheuttavat usein myös sekundäärisiä bakteeri-infektioita, joita voi hoitaa HS Aqua Unicell hoitoaineella. Camacell ja Unicell hoitoaineita voi käyttää samanaikaisesti.

FISUTAR KOMMENTOI: TULKITSISIN TÄMÄN KOHDAN : ”Kidusloisten hoidossa tulee antaa toinen annos 5-10vrk kuluessa ensimmäisestä annoksesta.” niin, että laitan 1. päivänä Camacell, otan 5. päivän jälkeen pois vaihtaen vettä. Toinen hoito aloitetaan ensimmäisen annostelun jälkeen 5. päivä eli kun olen vaihtanut vedet niin aika heti perään. Jos vesi olisi viileää, niin 1. annoksen jälkeen 10. päivä maksimissaan se toinen annos alkaa ja 5 päivää kestää ja taas vedenvaihdot.

Varoitus: Älä käytä HS Aqua Camacell hoitoainetta muiden valmistajien kalojen hoitoaineiden kanssa. Alä käytä tuotetta kaloilla jotka on tarkoitettu ihmisravinnoksi, tarkoitettu vain Akvaariokaloille. Vältä tuotteen joutumista iholle, suuhun, silmiin. Mikäli tuotetta joutuu iholle, huuhtele runsaalla vedellä. Säilytä tuote huoneenlämmössä pimeässä ja lasten ulottumattomissa.

Vaikuttavat aineet/tabletti

12,5 mg diflubentsuroni, 341 mg pyrantelitartraatti, 17,6 mg  flubendatsoli

Fisutar kommentoi

  • yksi tehokkaimmista matoitsehoitotuotteista
  • jos miedommat matodusdropit eivät tehoa, kokeilisin ehdottomasati tätä
  • luottaisin tämän tehoon kidus- ja iholoismatohäädössä, nematodeissa ja heisimadoissa
  • hyvin siedetty, mutta HAARNISKAMONNEILLE HYVIN VAARALLINEN TODENNÄKÖISESTI ( tai ihan lähisukulaiset)
  • HYVIN TODENNÄKÖISESTI HAARNISKAMONNIT OVAT YLIHERKKIÄ CAMACELLIN FLUBENDATSOLILLE, JOTEN EHDOTTOMASTI TÄMÄ OTETTAVA SUURENA RISKINÄ !
  • muniin ei tehoa matohoidot: siksi uusinnat tärkeitä
    • kidusmato on muniva, kuoriutumissykliin vaikuttaa veden lämpö: 25 asteessa noin viikko, 28 asteessa noin 3 vuorokautta. Siksi uusinta pitää tehdä.
    • sisäloismadot (sukkula- ja heisimadot): munat kuoriutuvat noin 3 viikon kuluttua: siksi niiden suhteen uusinta noin 3 viikon päästä.