JBL Gyrodol Plus 250 (100 ml) (parasta ennen 12/23, valmistus loppunut)

15,30  sis. alv.

JBL Gyrodol plus 250 on kalojen itsehoitotuote, joka tappaa tehokkaasti kidus- ja ihomatoja (Dactylogyrus, Gyrodactylus), heisimatoja (”lapamatoja”, jaokkeellisia sisäloismatoja) sekä Transversotrema-matoja makean- ja merivesiakvaariossa.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): SE2190-1-1 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

LUE AINA PAKKAUKSEN OHJE VARMUUDEKSI! (Alkuperäislähde)

Pakkauksen sisältö: Gyrodol Plus 250, 100 ml. Sopii akvaarioille, joissa on max. 500 l. Toistuvassa käytössä max. 250 l. 10 ml / 50 l vettä. Pysyy vedessä: 48 tuntia. Sitten 30% vedenvaihtoa

Käyttöohjeet:

Anna vaikuttaa 48 tuntia. Sitten 30% vedenvaihto.

Fisutar kommentoi: Yleensä hyvä hoitaa Dactylogyruksen mukaan. Silloin hoito uusitaan noin viikon kuluttua. Kidusmatojen muniin ei tehoa itsehoitotuotteet, siksi hoitoja joudutaan uusimaan mielellään ainakin 3 kertaa yhteensä.

Käyttöohjeet englanniksi

Vaikuttava aine:
100 ml liuosta sisältää : praziquantel (1500 mg)

Fisutar kommentoi

Ennen hoitoa, jos vaihdat vettä, emme suosittele FMM-vedenparannusainetta, sillä se saattaa sitoa hoitoaineen. Myös ennen muitakin vedenparannusaineita hyvä odottaa varmuudeksi tunti, että se ei sido hoitoainetta.

Uusi aina hoito viikon kuluttua. Hoito ei tehoa kidusloisen muniin, joten uusien kuoriutuvien aikuisten torjumeksi uusintahoito on välttämätön. Kidusloisten lisääntymiskiertoon vaikuttaa akvaarioveden lämpötila. Noin 25 asteessa kierto on noin viikon, 28 asteessa noin 3 vuorokautta. Hyvä nyrkkisääntö on viikon päästä uusintahoito. Erittäin pahassa infektiossa hoitoa voi joutua uusimaan useammankin (mutta pysy kohtuudessa ja tee vain tarpeen vaatiessa).

Heisimatojen tapauksessa hyvä uusia hoito noin 3 viikon päästä, sillä muniin hoito ei tehoa ja uusia heisimatoja kuoriutuu 2-3 viikossa.

Jos et ole aivan varma, että kyseessä on Gyrodactylus ainoastaan, niin suosittelen hoitamaan Dactylogyruksen mukaan (joka yleensä on kiduksissa, Gyrodactylus vähemmän/ei lainkaan).

Sukaravut sekä kotilot sietävät hoitoa hyvin. Suodatinbakteereja ei myöskään hoito tuhoa. (valmistajan ohjeessa toki varoitetaan sukaravuista ja kotiloista, mutta yleensä prazikvanteli ei ole vaarallinen kotiloille eikä sukaravuille) (toki omalla vastulla hoidat)

Huomaa, että hoito ei tehoa Nematodeihin (pyöreitä sisäloismatoja).

Kidusloiset ovat todella ”sitkeitä sissejä”. Muista toistaa hoitoa riittävästi (pysy kohtuudessa tietysti!)

JBL varoittaa tätä ainetta käyttämästä sukarapulaan, mutta Prazikvantelia sisältää ja se on rapuystävällistä. Asiakkaiden mukaan ei ole aiheuttanut sukaravuille ongelmia. (toki käytät omalla vastuullasi, mutta turvallinen pitäisi olla selkärangattomille kuten muutekin vain prazia sisältävät tuotteet)

 

Lisätiedot

Koko

25ml, 100ml