JBL Oodinol Plus 250 (100 ml)

11,50  sis. alv.

JBL OODIUM PLUS  on itsehoitotuote samettitaudin hoitoon makeaan veteen (Piscinoodinium pillularis), suolaveden samettitautiin (Amyloodinium ocellatum). Tehoaa myös Cryptocarion, Chilodonella, Ichthyobodo (Costia).

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): SE2130-2 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Riittoisuus: 1000 litraan

100 ml liuosta sisältää: kuparisulfaattipentahydraatti (1180 mg). metyleenisininen (80 mg)

100 ml contain: copper sulphate pentahydrate (1180 mg), methylthioninium chloride (80 mg)

Kohderyhmä:  samettitaudin hoitoon makeaan veteen (Piscinoodinium pillularis), suolaveden samettitauti  (Amyloodinium ocellatum). Cryptocarion, Chilodonella, Ichthyobodo (Costia) ja muut koristekalat makea vesi ja suolavesi.

Samettitaudin oireet

Ihon samettinen kate, joka voi olla kellertävää, vaaleaa, harmaata tai ruskehtava. Pisteet ovat pienempiä kuin valkopilkkutaudissa (Ichthyophthirius).

Vakava tartunta voidaan tunnistaa lisääntyneellä hengitysnopeudella ja kidusten turvotuksella.

Seuraavat epäspesifiset oireet voidaan havaita myös tartunnan saaneissa kaloissa:  hankaaminen esineisiin, evät supussa, kieltäytyminen ruokinnasta, liikuntarajoitteisuus, apatia, tumma värjäys.

Varoitus: Haitallinen selkärangattomille (ravut, kotilot, simpukat, korallit…)! MERIVESIAKVAARIOSSA EI SAA KÄYTTÄÄ (SAIRAALAAN MERIVESIKALAT)

Ei aktiivihiiltä, hiilidioksidilevitystä, otsonaattoreita, UVC-laitteita samanaikaisesti.

Vaihda ennen hoitoa 50% vedestä. Huomioi, että kuparia sitoo moni vedenparannusaine!!! En käyttäisi sitä lähivuorokautenakaan (Fisutaren kommentti). KOVA ILMASTUS!

SISÄLTÄÄ KUPARIA, OLE VAROVAINEN!
Tämä on loinen dinoflagelaattien (eräänlainen levä) ryhmästä. Tämä tarkoittaa, että kupari sopii parhaiten torjuakseen oodinumia tehokkaasti. Kuparipitoisuus vedessä on elintärkeää hoidon onnistumiselle. Tarvitaan tarkalleen 0,3 mg / l kuparia, joka on sitten tarkistettava sopivalla kuparitestillä. Liian paljon kuparia voi tappaa kaloja, kun taas liian pieni kupari on tehoton ja voi jopa johtaa resistentteihin taudinaiheuttajiin. Kuten ichthyophthirius, myös oodiniumilla on elinkaari, jossa taudinaiheuttaja kulkee eri vaiheiden läpi. Kuten valkopistetauti, myös oodinium-patogeeni voidaan torjua vain parvenvaiheessa. Siksi suosittelemme nostamaan veden lämpötilaa 3 ° C (älä nosta veden lämpötilaa yli 30 ° C). Tämä aiheuttaa elinkaaren nopeutumisen, mikä puolestaan ​​parantaa huomattavasti mahdollisuuksia nujertaa hoitoaineella vedessä parveileva loinen (ihon alle hoitoaine ei tehoa, vaan vapaana uiviin parveilijaloisiin)!

Ole varovainen monniien kanssa (ja nuoliaiset, ovat suomuttomia, erikoisherkkiä)! Monet monnilajit ja nuoliaiset ovat herkkiä kuparipitoisuuden nousulle. Älä myöskään käytä selkärangattomien kanssa makeassa ja merivedessä.

Kannattaa aina lukea valmistajan käyttöohje

MITTAA KUPARIARVO JBL-KUPARITESTILLÄ (VAIN TIPPATESTI ON TARKKA, JBL YKSI PARHAIMPIA TESTEJÄ).

Annostelu: (tarkista luvut vielä alkuperäisohjeesta, tässä ei auta sössiä)
Päivä 1: 10 ml / 100 litraa vettä
Päivä 2: Tarkista kuparipitoisuus kuparikokeella.

Pitoisuuksille, jotka ovat kuparia alle 0,05 mg / litraa vettä: lisätään jatkoseos 10 ml / 100 l vettä. Tasoille kuparia 0,1 – 0,15 mg / litraa vettä: lisätään seurantaannos 5 ml / 100 litraa vettä.
Päivä 3: Kuten päivä 2.
Päivä 5: Kuten päivä 2.
Päivä 10: Hoito on nyt valmis.

Käsittelyn päätyttyä vähintään 70% vedestä on oltava ja substraatti on imuroitava perusteellisesti soralla puhtaampaa.

Käytä vain 75% annetusta annosta pehmeässä makeassa vedessä karbonaatin kanssa kovuus alle 4 ° dKH. Huomaa: Koska kuparilla on taipumus kerrostua veteen, tehokas pitoisuutta 0,3 mg / l tulisi seurata päivittäin kuparikokeella hoidon aikana ja tarvittaessa lisätään seurantaannos. kukin 10 ml: n annos Oodinol Plus 250: ta nostaa 100 litran säiliön kuparitasoa  0,3 mg / litraa.

Johtuen edellä mainitusta kuparin ominaisuudesta, suosittelemme kiireellisesti vaadittujen hoidojen suorittamista karanteenisäiliössä, jos mahdollista. Tällä tavalla hallitsematon kasaantuminen kuparia säiliössä, jossa kaloja pidetään, mikä voi vaarantaa kasvin henki- ja eläinsäiliöitä tulevaisuudessa voidaan välttää tehokkaasti.

Joidenkin makean veden Oodinium-taudinaiheuttajien takia fotosynteesipigmentit, tummuttaen kalatankki 3-4 päivän ajan myötävaikuttavat hoidon onnistumiseen.

Ruokinta käsittelyn aikana: Kaloja ei saa ruokkia kolme ensimmäistä hoitopäivää. Sen jälkeen ruokintaa voidaan jatkaa alennetut määrät.

Suodatus hoidon aikana: JBL Oodinol Plus 250 aiheuttaa massiivista suodattimen puhdistusbakteerien vaurioituminen. Suosittelemme puhdistamista
suodatin perusteellisesti tai, mikä vielä parempaa, vaihtamalla suodattimen käsittelyn jälkeen on valmis. (Fisutar huomauttaa: kuitenkin koko suodatuksen vaihto voi aiheuttaa nitriittipiikin, joten suodatusmassan huuhtelu ja bakteerivalmisteet suodattimeen/veteen olisi parempi ratkaisu).  Aliruokinta hyväksi, ettei nitriitti nouse.

Mitä tehdä yliannostuksen, keskeytyksen tai keskeyttämisen tapauksessa: Jos havaitaan yliannos, vähintään puolet vedestä on vaihdettava

Käytön jälkeen: Vaihda vettä noin 70% (70% voi kerralla olla liikaa vedenvaihtoa, vaihda vettä kahdessa osassa 2 X 50%, niin muutos ei ole liian suuri kerralla). Imuroi pohja hyvin. Tarkista hoidon aikana ja jälkeen nitriittipitoisuus, sillä bakteerikanta myös kärsii. Bakteerivalmiste voi olla hyvä lisätä hoidon jälkeen (nitrifikaatiobakteerit suodatukseen).

Suojaa valolta ja lämmöltä, säilytä alkuperäispakkauksessa.
• Pidä lääkitys lasten ja lemmikkien ulottumattomissa.
• Ei saa käyttää ihmisravinnoksi tarkoitettuihin eläimiin.
• Älä käytä muiden lääkkeiden kanssa.
• Vaikuttava aine aiheuttaa veden värimuutoksen, joka häviää lyhyen ajan kuluttua.

VALMISTAJAN SIVUT

Fisutar kommentoi

LUE EHDOTTOMASTI ALKUPERÄISOHJE MYÖS JA OLE TARKKA. KÄYTÄ TÄTÄ HOITOA VAIN TAPAUKSISSA, JOISSA MUUT VAIHTOEHDOT EI SOVI. KUPARIPITOISENA EI OLE MIKÄÄN TERVEYSTUOTE. VEDEN KOVUUS MYÖS VAIKUTTAA ANNOSTELUUN. SUOMESSA USEIN PEHMEÄ VESI. SELKÄRANGATTOMAT OVAT HERKKIÄ TÄLLE HOIDOLLE. KUIN MYÖS MONNIT JA NUOLIAISET.

Jos kyseessä samettitauti, joka usein aiheuttaa kalojen massakuolemaa, jos hoitoa ei aloita ajoissa, tämä olisi suositeltavaa. Jos valkopilkku kyseessä ja herkkiä kaloja, Waterlifen Protozin on käytetty hoitoaine. Eshan Exit hoitaa valkopilkun ja samettitaudin (jos et erota kumpi kysymyksessä).

Tämän hoidon etu samettitaudissa on ehdoton tehokkuus. Aina muut hoidot eivät pure ja tämä sitten paras valinta.

Huomaa kuitenkin, että ongelma koko akvaarion/jopa koko talouden ongelma. Jos hoidat sairaalassa, pääaltaassa on edelleen loisia.

Samettitauti, kuten myös valkopilkku tarttuu jopa pisarasta vettä. Pese ja KUIVAA kädet huolellisesti ennen akvaariosta toiseen käsien laittoa. Käsidesikin voisi olla suositeltavaa ja käsisien hyvä kuivaminen.

Vesiletkut ovat myös loispesä: kuuma vesi upotus 10 minuuttia tappaa loisia. Haavit yms. välineet myös kuumaan veteen 10 min. ja sitten tehokas kuivaminen. Virkon S kyllä tappaa bakteerit ja virukset, mutta tämä örkkiryhmä on alkueliöitä.