JBL PROAQUA kalium(K)-testi

23,99  sis. alv.

JBL:n PROAQUA kalium-testillä mittaat luotettavasti ja helposti akvaarion veden kaliumarvon.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): A13440-1 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Kalium on tärkeä kasvien makroravinne, toiseksi tärkein typen ohella. Hyvin voimakkaasti valaistussa akvaariossa erityisesti, se voi olla kasvien kasvulle minimitekijä. Kalium vaikuttaa kasvien osmoottiseen toimintaan ja nestejännityksen ylläpitoon. Kalium säätelee myös kasvin omaa pH-tasoa sitomalla happamuutta tuottavia ioneja. Liian alhainen pitoisuus näkyy kasvun pysähtymisenä.

Makeanveden kaliumpitoisuuden mittaaminen:

  1.  Huuhtele mittausputken (muovi, leveä halkaisija) ja putken (lasin) kaliumpitoisuuslukeminen useita kertoja testattavan veden kanssa.
  2. Täytä mukana toimitetulla ruiskulla 15 ml näytevettä mittausputkeen (tämä putki on leveämpi halkaisijaltaan).
  3. Lisää 10 tippaa reagenssia 1 ja sekoita pyörittämällä.
  4. Lisää 1 suuri mittalusikka (mukana toimitetun kaksipäisen leveä pää)  reagenssia 2 ja pyörittele/ravistele sitä hiukan noin 30 sekuntia, kunnes jauhe on liuennut. Vesi muuttuu vaaleaksi ja sameaksi. Annetaan seistä 1 minuutin ajan ja pyöritä sitten uudelleen hieman.
  5. Aseta lasiputki kaliumpitoisuuden lukemista varten värikortille.
  6. Seuraava toimenpide tulisi suorittaa kirkkaassa, hajavalossa. Kaada sameaa vettä mittausputkesta lukuputkeen (kapea, korkea putki) siihen asti, että värikortin risti ei ole enää näkyvissä ylhäältä.
  7.  Kaliumpitoisuus voidaan nyt lukea putken mittakaavasta (pohjalta ylös päin). Pitoisuus mg/litra
  • Pakkauksen sisältö: 1 kaliumtestipakkaus noin 25 mittaukseen, sis. 2 reagenssia, lasipullo, ruisku, annostelusikka ja värikartta. Reagenssitäyttö saatavana erikseen..

Ärsyttää silmiä ja ihoa, älä hengittele höyryjä. Älä röökaile! Ei lasten tai lemmikkien ulottuville.