JBL proaqua KH-testi

9,95  sis. alv.

JBL:n KH-testillä mittaat luotettavasti ja helposti akvaarion veden KH-arvon.

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): A13452 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Mukana on ”mittalasi” ja tippapullo. KH-testin mittausfilosofia on erilainen kuin yleensä vesimittauksissa. Mukana ei siis ole värikarttaa, jota ei tarvita. Testissä laitetaan 5 ml akvaariovettä mittalasiin ja siihen tiputetaan tipoittain testeriä. Kun testattava vesi muuuttuu sinisestä keltaoranssiksi, on se suoraan KH-arvo. Eli jos laitat 5 ml:n akvaariovettä (mittalasissa) ja 4 tippaa testeriä tippapullosta siihen ja väri muuttuu sinisestä keltaiseksi, KH-arvo on 4.

Jos veden KH-arvo on todella matala ja haluat saada tarkan tuloksen, voit laittaa mittalasiin 10 millilitraa vettä ja tehdä testin samoin kuin 5 ml kanssa. Jaat vain tippojen määrän kahdella ==> KH-arvo. Esimerkiksi 8 tippaa, kun väri muuttuu sinisestä keltaiseksi, niin KH on 4. Näin kannattaa varmistaa myös tulos, jos KH on hyvin lähellä 0:llaa (värin muuttuminen havaitaan helpommin).

Ohjeet
1. Huuhtele mittausastio toistuvasti vedellä testattava.
2. Täytä mittausastia testattavalla vedellä 5 ml: n merkkiin (HUOMIO: vedenpinnan alapinnan on oltava sama kuin merkin).
3. Lisää reagenssia yksi tippa kerrallaan laskemalla pisarat, ja ravistele jokaisen pudotuksen jälkeen, kunnes väri muuttuu sinisestä keltaoranssiin.
4. Yksi pisara käytettyä reagenssiliuosta vastaa 1 ° KH-arvo (saksa-asteikko).

Tarkemmat lukemat:
Täytä mittausastia 10 ml: n merkkiin asti testattava vesi. Yksi pisara käytetty reagenssi- liuos vastaa 0,5 ° kokonaiskovuus (saksa asteikko). (eli jaa tippojen määrä kahdella ==> KH-arvo)

Huomaa: 10 ml: n näytevettä värinkehitys on vähemmän intensiivisiä ensimmäisille pudotuksille. Parempi luettavuus aseta mittausastia valkoiselle pinnalle.

Ärsyttää silmiä ja ihoa, älä hengittele höyryjä äläkä röökaa! Pidä lasten ja lemmikkien ulottumattomissa.

Fisutar kommentoi

  • KH = karbonaattikovuus (bikarbonaatit vaikuttavat tähän)
  • KH-arvon merkitys on puskuroida ph:n heilahtelua
  • hyvä KH-arvo on useimmiten välillä 3-6 dH (malaweilla omat vaatimukset usein, 5-8 dH usein suositus)
  • jos hiilidioksidilannoitat akvaariota tai lisäät esimerkiksi ison kannon, voi KH:n puskurointikyky olla entistä tärkeämpi (pH ei romahda vaarallisen nopeasti)
  • KH ja pH ovat riippuvaisi toisistaan: jos KH:ta nostetaan, nousee myös PH
  • hiilidioksidipitoisuuden voi karkeasti laskea KH/pH -suhteesta tai katsoa valmiista taulukosta (kts. pdf, sivu 3)
  • älä sekoita GH- ja KH-arvoja toisiinsa