Ale!

JBL Proaqua -rautatesti (Fe) TÄYTTÖPULLO (7/22 päiväys)

9,90  sis. alv.

JBL rautatestin täyttöpullo (sisältää vain lisätippapullot). JBL:n tippatestillä mittaat luotettavasti ja helposti akvaarioveden rautapitoisuuden. Riittävä n. 50 mittaukseen.

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): I146.1075-1-1 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Rauta on yksi monista tärkeistä ravintoaineista vesikasveille. Liian alhainen rautapitoisuus on kasveille epäedullista; vastaavasti liian korkea rautapitoisuus
on haitallista kaloille. Kasvit eivät kykene käyttämään kaikentyyppistä rautaa, siksi vesijohtovedessä oleva rauta voi olla haitallista. Kellastuneet kasvien
lehdet ovat selvä merkki raudanpuutteesta. Arvot jotka ylittävät 0,5 mg/l ovat vahingollisia kasveille ja kaloille.

JBL rautatesti mittaa raudan pitoisuuden makean veden ja merivesiakvaarioissa sekä puutarha-altaassa välillä 0,05-1,5 mg / l. Tarkat ja luotettavat tulokset voidaan saada jopa kohtalaisen värjäytyneessä vedessä, esim. turvepitoinen tumma vesi ja taudin hoidossa värjäytynyt vesi.

Pitoisuus on 0,1-0,2 mg / litra (ppm) on normaalisti riittävä hyvään kasvien kasvuun.

JBL-rauta-testisarjaa Fe voidaan käyttää myös rautapitoisuuden mittaamiseen vesijohtovedessä (normaalisti ei-rautaa), luonnonvesissä, puutarhassalammikkossa sekä merivesiakvaariossa. Merivesiakvaariossa suositellaan 0,002 – 0,05 mg / l: n pitoisuudet.

Ohjeet:
1. Huuhtele molemmat testipurkit toistuvasti testattavalla vedellä.
2. Täytä molemmat testilasit ruiskulla 5 ml: lla näytevettä. (sinulla on 2 näytepulloa, joista toisessa on vain akvaariovettä ilman reagenssia; toiseen laitat reagenssin)
3. Lisää 5 tippaa Fe-reagenssia vain toiseen koepurkkiin ja sekoita ravistamalla. Annetaan laskeutua 10 minuuttia.
4. Aseta molemmat testipurkit vertailulohkoon: purkki, johon on lisätty reagenssi vertailulohkon sileään päähän, purkki käsittelemätön testivesi (tyhjä näyte)
toiseen vertailulohkoon. (laita siis lasipurkit ”kelkkaan”)
5. Liu’ta ”kelkkaa” (joissa purkit) pitkin värikarttaa (asetettu pöydälle) pitkin. Kun värit ovat yhtenevät värikartan ja näytepurkin veden kanssa, tulos on siinä.
6. Lue rautapitoisuus vertailun lovessa.

Huomautus:

Jos päätät käyttää JBL-ammoniumkokeita samanaikaisesti, tee varmista, ettet sekoita molempien laitteiden mittausastioita. Mittausastian sisälle jäänyt ammoniumtesti voi johtaa virheelliseen korkean lukemaan rautatestissä.

Ärsyttää ihoa ja silmiä, vältä höyryjen hengittämistä. Pois lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

Fisutar kommentoi

  • rauta myös liiallisena on haitallista kaloille, joten överi on siinäkin överi
    • eli malttia liuosmaisissa rautavalmisteissa akvaarioveteen

Saatat myös pitää...