JBL Punktol Plus 125 (100 ml)

11,90  sis. alv.

JBL on tehokas itsehoitotuote valkopilkkutaudin ja monen muun alkueläinpohjaisen yksisoluisen ektoparasiitin (pintaloinen) hoitoon. Makeassa vedessä: Ichthyophthirius (valkopilkkutauti), Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella. Suolaisessa vedessä: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): SE2130-2-1-2 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

100 ml liuosta/max 1000 l akvaariovettä (huomioi, että tuotetta käytetään hoidossa monta kertaa).

Toistuvan käytön yhteydessä max. 125 l akvaariovettä. Käyttö: 10 ml / 100 l akvaariovettä. Hoidon kesto: noin 15 päivää joka toinen päivä = 8 annosta.

Vaikuttavat aineet: 100 ml sisältää: malakitiittivihreä oksalaatti 60 mg, metyylitioniniumkloridi 80 mg.

Lääkitys yksisoluisten ihon loisten hoitoon akvaariokaloissa. Nämä sisällyttää seuraavat makeassa vedessä: Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella.

Suolaisessa vedessä: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema.

  • TÄMÄ TUOTE ON PUOLET MIEDOMPI KUIN Punktol 250. TARKASTA VIELÄ ITSE TUOTTEESTA ANNOSTELU, ETTÄ menee oikein.

LUE AINA ALKUPERÄISOHJEET VARMUUDEKSI

Kalan iholle ja eville on ominaisia ​​rakeiset valkoiset pilkkut Ichthyophthirius -alkueläimen aiheuttamana ns. valkopilkkutauti makeassa vedessä.
Suolaisessa vedessä tämän taudin aiheuttaa Cryptocarion. Täplät ovat suuria, melkein puhtaanvalkoisia ja lukumäärältään vähemmän kuin makeassa vedessä.

Valmiste on myös erittäin tehokas Ichthyophthirius-vastustuskykyisiä kantoja vastaan.

Costia (Ichthyobodo) on pavun muotoinen alkueläin, joka  aiheuttaa samettisen, ohuen, sinivalkoisen pinnoiteen/samentuman makean veden kalojen iholla.

Seuraavat epäspesifiset oireet voidaan havaita myös tartunnan saaneissa kaloissa yllä mainitun loisen ja muiden kanssa: Nopea hengitys, hankaus, esineillä, kiinnitetyt evät, ruokinnan epääminen, liikuntarajoitteisuus, apatia, tumma, väritys, lisääntynyt liman tuotanto.

Vasta-aiheet: Ei tiedossa.

Varoitus: Rustokalat hait ja rauskut eivät siedä tuotetta. Pitkäaikaisia ​​vaurioita voi esiintyä korallissa ja muissa selkärangattomissa suolavedessä. Siksi kaloja on käsiteltävä erikseen akaranteenialtaassa, jos mahdollista. Selkärangattomat makeassa vedessä (katkarapu, rapuja, etanat. jne.) voi ilmetä herkkyyttä. Varotoimenpiteenä he tulisi jättää hoidon ulkopuolelle. Kalat ilman vaakaa monni) ja heikentyneet kalat voivat olla herkkiä lääkkeille. Aloita puoli annosta ja lisää varovaisesti. Haitalliset reaktiot: Ei tiedossa. Jos havaitset haittavaikutuksia ilmoita tuotteen myyjälle.

Koristekaloille akvaariossa Käyttö: Ennen käyttöä aktiivinen hiili tulisi poistaa suodattimesta, UV-C-laitteista ja CO2-lannoituksesta
tulisi kytkeä pois päältä ja suolavedessä rasvanpoistoaineet ja otsonisoijat tulisi kytkeä pois päältä lisäksi. 50% vedestä tulisi vaihtaa ennen hakemusta. Akvaario tulee ilmastaa kalvolla pumppaa ilmakivillä hoidon aikana. JBL Punktol Plus 150 tulisi yleensä lisätä aamulla ja havainnoida vaikutuksia.

Annostus ja käytön kesto: Annostus ja käytön kesto vaihtelevat loisen tyypin mukaan.
1) Ichthyophthirius (valkopilkkutauti makeassa vedessä) ja Cryptocarion (valkopilkkutauti suolavedessä): 10 ml / 100 l vettä ensimmäisenä päivänä. Lisää toinen täysi annos kutakin 3. päivänä, 5. päivänä jne. 15. päivään asti. (Eli joka toinen päivä niin kauan, että tulee 15. päivä)
2) Costia (alkueläimet, jotka aiheuttavat ihon sameutta): 10 ml / 100 l vettä ensimmäinen päivä. Lisää myös täysi annos  3., 5. ja 7. päivänä.
3) Kaikki muut yksisoluiset loiset: 10 ml / 100 l vettä ensimmäisenä päivänä. Lisää toinen täysi annos kolmantena päivänä.

50%: n vedenvaihto tulisi tehdä välittömästi ennen jokaista seuranta-annosta. Lämpötilan nostamisella 30 ° C: seen on kaikissa tukeva vaikutus sairauksia edellyttäen, että kalat sietävät tätä. Erityisen vaikeissa tapauksissa kaikkia sairauksia, erityisesti ns. Ichthyophthirius-vastustuskykyisiä, hoidon kesto saattaa tarvita olla pidempi kuin yllä on osoitettu.

Ruokinta hoidon aikana: Älä ruoki kaloja 3 päivän ajan kun olet aloittanut hoidon. Voit jatkaa ruokintaa alennetulla määrällä ruoka alkaen 4. päivä.

Suodatus hoidon aikana: Biologisesti vahvat aktiiviset suodattimet, jotka joita ei ole puhdistettu pitkään aikaan, voivat inaktivoitua osittain lääkityksestä. Siksi suosittelemme suodattimen puhdistamista ennen käyttöä. Imuroi pohja ennen jokaista sorapuhdistimella valkoisten pisteiden taudin hoito.

Huomautuksia yliannostuksesta tai hoidon keskeyttämisestä: Jos an yliannos havaitaan, puolet vedestä on vaihdettava. Jos annos on unohdettu, se tulisi lisätä mahdollisimman pian ja hoito tulisi jatkaa ohjeiden mukaisesti.

Käsittelyn jälkeen: Suodata aktiivihiilellä 24 tunnin ajan hoidon jälkeen lääkityksen jäännösjäämien poistamiseksi. Aktivoitu
hiili on hävitettävä asianmukaisesti jälkikäteen (älä uusiokäytä aktiivihiiltä). Suodatinbakteerien  lisääminen säiliön veteen auttaa korvaamaan vaurioituneet puhdistusbakteerit.

Tarkista ammonium / ammoniakin ja nitriitin pitoisuudet päivittäin hoito ja ensimmäiset päivät hoidon päättymisen jälkeen. Jos nitriitti pitoisuudet ovat yli 0,5 mg / l, 50%: n vesimuutos tulisi tehdä heti ja bakteerialusta lisättiin säiliöveteen.

Fisutar kommentoi

  • TÄMÄ TUOTE ON PUOLET MIEDOMPI KUIN Punktol 250. TARKASTA VIELÄ ITSE TUOTTEESTA ANNOSTELU, ETTÄ menee oikein.
  • huomioi, että valkopilkkutautihoito on pitkä ja harras projekti. Kannattaa hoitaa riittävän pitkään, että tauti ei uusi. Yksikin valkopilkkuloinen voi aloittaa uuden epidemian. Hoida kaloja tovinen vielä kun valkopilkkuja ei näy (niitä voi myös olla kiduskannen alla piilossa)
  • kannattaa seurailla nitriittiä hieman, ettei nouse hoidin aikana tai jälkeen: vaikuttavana aineena on myös metyleenisinistä (metyylitioniniumkloridi), joka tuhoaa hieman suodatusbakteereja
  • huomaa, että vaihdat vettä jokaista uutta toistoannosta kohti: muutenhan 15. päivä olisi melko tuju coctail hoitotuotetta, jos et vaihtelisi vettä välissä
  • vedenparannusaineen kanssa olisi hieman varovainen: odottaisin pari tuntia, että ehtii vaikuttaa tai en käyttäisi (joskaan hoito ei sisällä kuparia, jota sitoo varmasti). FMM ja muut zeoliittipohjaiset erityisesti, en käyttäisi.
  • jos kipossa esim. haarniskamonneja ja muita suomuttomia (monnit ja nuoliaiset), voi olla viisasta aloittaa puolella annoksella
  • jos siirrät selkärangattomat turvaan karanteeniin ilman hoitoa, kannattaa varmistaa, että et tuo takaisin valkopilkkua niiden avulla
  • tällä ei mene kyykkyyn yksisoluiset siimaeliöt suolistossa (kuten Hexamita ja Spironucleus kiekkokaloilla)