Sera Mycopur (50 ml)

6,90  sis. alv.

Sera Mycopur on kalojen itsehoitotuote, joka torjuu homeen sekä iho- ja kidusmadot (Dactylogyrus ja Gyrodactylus) makeassa vedessä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): SE2230 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Sienitaudit ovat usein sekundääriä ongelmia. Usein esim. bakteeritulehdus tai loiset altistavat kalan homeelle. Homeen tuntomerkkejä ovat tupsumainen/höyhenmainen muodostuma. Suurutto, joka tekee kalalle suun ympäristöön vaaleaa katetta voidaan sekoittaa homeeseen, mutta se on bakteeritulehdus. Saprolegnia on yleisin kalalle hometta aiheuttava sairaus. Myös kalojen mäti voi homehtua.

Sera Mycopur on kalojen itsehoitotuote, joka torjuu homeen sekä iho- ja kidusmadot (Dactylogyrus ja Gyrodactylus) makeassa vedessä.

LUO AINA VARMUUDEKSI PAKKAUKSEN OHJEET! (alkuperäislähde)

Lue käyttöohjeet netistä

Käyttöohjeet: Ravista hyvin ennen käyttöä!

Kolmen päivän aikana, 20 tippaa tai 1 ml 20 vesilitraa kohden. Ensimmäisenä päivänä lisätään teelusikallinen (n. 5 g) Sera Ectopuria, jokaista 25 litraa akvaariovettä kohden. Mätihomeen ehkäisemiseksi lisää 10 tippaa tai 0,5 ml 20 vesilitraa kohden kerran viikossa. Homeen muodostamat pilkut ovat usein seurausta bakteeritartunnasta (home on vain sekundäärinen infektio). Jos tauti on kestänyt useita päiviä, tulisi lääkitykseen käyttää Sera Baktopur Directiä (katso käyttöohjetta) ja Sera Mycopuria (vain 1/2 annosta). Sera Mycopuria on saatavana 50 ml, 100 ml ja 500 ml pulloissa. Varoitus: 100 ml ja 500 ml pullojen kaatonokkaa ei voi käyttää tippa-annostukseen, vaan annostukseen käytetään millilitroja. Lääkityksen aikana ei saa käyttää aktiivihiilisuodatusta! Ilmasta hyvin! Sera suosittelee veden suodattamista Sera Super Carbonilla sekä osittaisen vedenvaihdon suorittamista kaksi päivää viimeisen lääkinnän jälkeen.

Kalojen vastustuskyvyn nostamiseksi sera suosittelee Sera Fishtamin vitamiinikuuria.

Koostumus: 100 ml Sera Mycopuria sisältää: akriflaviini 210 mg kuparikloridi 11,8 mg kuparisulfaatti 71,9 mg aqua purificata ad 100 ml.

Ei saa käyttää elintarvikkeiksi tarkoitetuille eläimille. Säilytettävä lukitussa paikassa lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. Säilytettävä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Sopii kaikkiin makeavesiakvaarioihin. Älä käytä tuotetta “parasta ennen” päiväyksen jälkeen! Käyttäessäsi Sera Mycopuria ei saa samanaikaisesti käyttää muiden valmistajien tuotteita.

Hoitotuotteen lisäkäyttö Sera Ectopur tukee tehokasta hoitoa.  Liian alhaiset veden lämpötilat tukevat sienten kasvua.

Varoitus: Selkärangattomat eivät siedä hoitoa (kuten sukaravut, kotilot).

Fisutar huomauttaa:

Tuote sisältää kuparia, jota eivät selkärangattomat siedä. Kidus- ja iholoisiin parempi tuote on Tremazol tai Fluke-Solve. Kuparin tehokkuuteen vaikuttaa ph ja veden kovuus. Pehmeä hapan vesi (ph alle 7) tehostaa kuparin vaikutusta, joten erityistä varovaisuutta silloin. Kupari voi myös olla suhteellisen tujua suomuttomille nuoliaisille ja monneillekin.

Riitoisuus:

50 ml: 800 litraa

100 ml: 1600 litraa

 

Lisätiedot

Koko

50ml, 100ml (päiväys 3/2021!)