Seachem de❊nitrate™

7,95 22,90  sis. alv.

Seachem Matrix on optimaalinen biosuodatusmateriaali, jossa on runsaasti tarttumapintaa nitrifikaatiobakteereille, jotka hoitavat akvaarion typpikiertoa (ammoniakki ===> nitriitti ===> nitraatti). Massa auttaa ammoniakin, nitriitin ja nitraatin poistamisessa. Toimii erityisesti anaerobisesti (myös aerobisesti) ja suodattimen virtauksen pitää olla alle 200 litraa/tunnissa (erittäin pieni).

Kuvaus

  • Poistaa nitraatit, nitriitit, ammoniakit ja orgaaniset aineet
  • Korkean huokoisuuden biologinen suodatusmassa
  • Huokoisten koko sopii hyvin anaerobisiin bakteereihin (virtaus suodattimessa oltava alle 200 litraa/tunnissa!)
  • Ei ole vaaraa, että rikkivetyä tuotetaan kuten rikkiä sisältävissä väliaineissa

JOS ET PYSTY JÄRJESTÄMÄÄN SUODATINTA, JOSSA ON HYVIN PIENI VIRTAUS, valmistaja suosittelee Seachem Matrixia. Suodattimen virtausta voi usein toki säädellä pienemmäksi tai laittaa niin paljon paksua väliainetta, että virtaus pienenee (tosin suodatin voi mennä tukkoon helposti)

de❊nitrate ™ on taloudellinen, luonnollinen, huokoinen materiaali, jonka huokoiskoko- ja rakenne edistävät sekä aerobista nitrifikaatiota (massan pintaosa)  ja anaerobista denitrifikaatiota rakeiden ydinosassa (vältä suuria virtausnopeuksia). Materiaalilla on suuri pinta-ala ja se tukee bakteerien suurta tiheyttä.

de❊nitrate ™ on myös erinomainen materiaali aerobiseen nitrifikaatioon, ja se on ihanteellinen biologinen kanisterisuodattimissa (ulkosuodatin), sumppuissa tai jopa laatikkosuodattimissa. Suurilla virtausnopeuksilla (yli 400 l/h) se toimii vain aerobisena suodattimena. Hitaalla virtausnopeudella (alle 200 l/h) se toimii sekä aerobisena suodattimena että anaerobisena denitrifiointisuodattimena.

Käyttöohje

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi de❊nitrate ™ tulisi sijoittaa siten, että varmistetaan veden virtaus sen läpi, kuten säiliösuodattimessa, kemiallisessa suodatusmoduulissa tai laatikkosuodattimessa. Virtausnopeus ei saa ylittää 200 litraa tunnissa. Jos suuremmat virtausnopeudet ovat väistämättömiä, käytä Seachem Matrixia..

On parasta huuhdella pöly ennen käyttöä. Kun de❊nitrate ™ on ollut käytössä usean päivän ajan, nitraattipitoisuuksien tulisi alkaa laskea asteittain. Niin kauan kuin nitraattipitoisuudet pysyvät hallinnassa, tuote ei ole tyhjä. Jokainen 500 ml denitraattia ™ käsittelee noin 100–200 litraa riippuen alkuperäisestä nitraattipitoisuudesta ja nykyisestä biologisesta kuormituksesta. Nitraatin poistamiseen olisi käytettävä riittävän paljon nopeutta, joka on vähintään yhtä nopea kuin muodostumisnopeus. Jos alun perin esiintyy erittäin korkeita nitraatteja, ne on laskettava alle 20 mg / l: aan veden vaihdoilla.

de❊nitrate ™ on biomassa, eli se ei tyhjene ajan kuluessa , joten se on ”ikuista”. Esisuodatus pidenää käyttöikää (estää massan tukkeutumisen).

Fisutar kommentoi

  • jos sinulla on hurja määrä nitraattia, halvin keino on toki ensin vaihdella vettä (sitten tämä avuksi)
  • de❊nitraatti poistaa tehokkaammin nitraatteja tuotteen tilavuutta kohden olettaen, että virtausnopeus on enintään ~ 200 litraa/ tunti  (huom. tämä puhuri on aika pieni)

Lisätiedot

Koko

250, 500 ml, 1000 ml