Seachem Equilibrium

13,60 22,90  sis. alv.

Seachem Equilibrium on veden kokonaiskovuuden eli GH:n nostoon tarkoitettu kasviystävällinen mineraalilisä. Se sopii erinomaisesti käänteisosmoosiveden (RO) mineraalien lisäämiseen sekä mm. hammaskarpeille (miljoonakalat yms.) veden kokonaiskovuuden nostoon (GH). Tuote ei sisällä natriumia eikä kloridia, joten se on hyvin kasviystävällinen ja tehostaa kasvien kasvua runsaalla magnesium-, kalium- ja kalsiumpitoisuudellaan.

Tuotetunnus (SKU): A00336-1 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Equilibrium ™ on suunniteltu erityisesti luomaan ihanteellinen mineraalipitoisuus kasviakvaarioon. Equilibrium ™ ei sisällä natriumia tai kloridia (joka voi haitata kasveja). Equilibrium ™ soveltuu ihanteellisesti käytettäväksi RO- (käänteisosmoosi) tai DI- (deionisoitu) veden muokkaukseen.

Equilibrium ™ nostaa veden mineraali- / elektrolyyttipitoisuutta ja nostaa täten kokonaiskovuutta eli GH:ta. Equilibrium ™ sisältää vain kalsium-, magnesium- ja kaliumsuoloja, jotka tukevat kalojen aineenvaihduntaa, mutta ovat myös erittäin hyödyllisiä kasvien kasvulle. Tuote sopii myös hammaskarppien veden kokonaiskovuuden nostoon.

Käyttöohjeet

KANNATTAA AINA LUKEA MYÖS PAKKAUKSEN KÄYTTÖOHJEET

Yksi ruokalusikallinen (16g)/80 litraa kohti lisää kokonaiskovuutta (GH) 3 dH perustettaessa uutta akvaariota tai vedenvaihdon yhteydessä (uutta vesimäärää kohti). Yksi teelusikkallinen/kahvilusikka 80 litraa kohti nostaa 1 dH veden kokonaiskovuutta (GH). Equilibirum kannattaa sekoittaa noin litraaan vettä, jotta saadaan paras mahdollinen liukoisuus. Kun tämä liuos sekoitataan akvaarioon, se ei samenna paljoa akvaariovettä ja samennus poistuu 15-30 minuutissa. Älä käytä Seachem Equilibriumia kun korvaat vain haituneen veden (vain vesi haihtuu, mineraalit saostuvat akvaarioon).

Testaa aina lisätessäsi Equilibriumia veden GH, PH ja KH. Tuote erityisesti nostaa GH, mutta sillä on myös vaikutusta pH ja KH-arvoihin. Tuotteen käytön aloittaessa erityisesti on hyvä seurata näitä arvoja tarkasti ja usein. Myöhemmin hyvä tehdä ainakin ”pistokokeita” näiden arvojen suhteen, että vesiarvot balanssissa.

Fisutar konnentoi

 • erinomainen tuote myös hammaskarppien (miljoonakalat, platyt, mollit, miekkapyrstöt) veden kokoaniskovuuden eli GH:n nostamiseen
  • käytämme itse tätä, eikä ole muita tuotteita ollut tarve lisätä esim. KH/pH-nostoon myöskään (toiminut yksistään tällä tuotteella säätö)
  • kokemuksemme mukaan GH nousee, ja pH ja KH hyvin hillitysti
  • käytämme tätä myös hippusen vähän joka akvaarioon mineraalilisänä (toki pehmeän veden/happaman akvaarioon ei ole syytä laittaa tai sitten hyvin vähän, sillä GH siis nousee, mahdollisesti KH/pH lisäksi)
 • hyvin riittoisa käytössä
 • kun lähdet säätämään veden kovuutta, kannattaa tehdä se hitaasti ja mitata avaariovesi tippatestillä
  • liian raju muutos ei ole terveellinen kaloille
  • kun mittaat lisättyäsi Equilibrumia GH-arvon, niin hyvä odottaa hieman, että Equilibrum ehtii liueta ja testi näyttää näin ollen oikeaa tulosta
 • jos käytät vesilaitoksen vettä, sen kovuus on yleensä ilmoitettu vesilaitoiksen sivuilla
  • myös pH ilmoitetaan yleensä vesilaitoksen sivuilla, mutta akvaarioveden pH laskee yleensä suhteellisen nopeasti vesilaitoksen suhteellisen korkeista pH-arvoista (yleensä vesilaitos nostaa pH:ta vesiputkien syöpymisen ehkäisemiseksi)

 

Lisätiedot

Koko

300 g, 600 g