Seachem Flourish Phosphorus (fosfaatti)

8,80 20,30  sis. alv.

Flourish Phosphorus  on fosfaattia sisältävä nestepitoinen ravinnelisä kasvien rehevään kasvuun erityisesti kasviakvaarioissa. Fosfaatti on kaliumfosfaattimuodossa.

Tuotetunnus (SKU): A00454-1-1 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Fosfori on yksi kolmesta tärkeimmästä makroravinteesta (typpi, fosfori, kalium: NPK), jota kasvit tarvitsevat, ja siitä voi usein tulla kasvua rajoittava tekijä kasviakvaariossa. Flourish Phosphorus ™ on turvallinen kaliumfosfaatin liuos (4 500 mg / litra fosfaattia), joka vie arvauksen fosfaattiannostuksesta. Toisin kuin kilpailevissa tuotteissa, joissa sekoitetaan nitraattia ja fosfaattia kiinteässä suhteessa, Flourish Phosphorus ™ (nitraattivapaa).

Ohjeiden mukaisesti käytettäessä Flourish Phosphorus ™ parantaa ja nopeuttaa vesikasvien kasvua edistämättä levien kasvua. Parhaan hyödyn saamiseksi joskus kannattaa käyttää lisänä Flourish Nitrogen nitraattilannoitetta. Flourish Phosphorus ™ on turvallinen selkärangattomille, kuten sukaravuille.

Ohjeet

Käytä 2,5 ml (puoli korkkia)/80 litraa kerran tai kahdesti viikossa tai tarpeen mukaan fosforin puutoksen oireisiin (esim. hidas kasvu, kasvien tummanvihreä väri).

Määrä  (1 grammassa)
Saatavana oleva fosfaatti (P 2 O 5 ) 0,3%
Liukoinen kalium (K 2 O) 0,2%

Johdettu: Kaliumfosfaatti

 

Fisutar kommentoi

 • Yleensä akvaarion kasvilannoittessa ei ole typpeä (eikä fosforia), koska sitä yleensä on kalallisessa akvaariossa riittävästi
 • kun typpeä (fosforia) on yli kasvien tarpeen, levänkasvu voi ryöstäytyä käsistä
 • nitraatti ei ole kaloille suurissa määrissä terveellistä
 • lannoitteen ammonium pitäisi olla muodossa, joka on kaloille vaaratonta
 • sopii siis hyvin kasvipainotteisiin akvaarioihin, missä kaloja todella vähän
 • joskus sinilevä pöhähtää, kun nitraatit ovat nollissa (toisaalta se itse kuluttaa nitraatteja ja nitraatin puute voi johtua liiasta sinilevästä)
  • sinilevä ei tarvitse sinäänsä veden nitraatteja (ottaa ilmasta typen) ja kun typpi on nollissa, kasvit kärsivät, sinilevä saa vallan
  • kuitenkin sinileväräjähdys voi johtua liiasta typestä tai fosforista tai yksinkertaisesti liian huonosta suodatukseta ja vedenkierrosta (virtaava vesi on sinilevälle ”myrkkyä” kuten sreamerin pöhötys)
 • käytä tätä vain kun tiedät mitä todella teet 🙂

Lisätiedot

Koko

100 ml, 250ml, 500 ml