Seachem Matrix

8,99 22,50  sis. alv.

Seachem Matrix on optimaalinen biosuodatusmateriaali, jossa on runsaasti tarttumapintaa nitrifikaatiobakteereille, jotka hoitavat akvaarion typpikiertoa (ammoniakki ===> nitriitti ===> nitraatti). Massa auttaa ammoniakin, nitriitin ja nitraatin poistamisessa. Toimii sekä anaerobisesti että aerobisesti.

Kuvaus

  • Suuri kapasiteetti
  • Valvoo ammoniakkia, nitriittiä ja nitraattia
  • Erittäin huokoinen – valtava pinta-ala (> ~ 700 m 2 / l)
  • Tukee aerobisia ja anaerobisia bakteerilajeja

Matrix ™ on korkean huokoisuuden biomedia, joka tarjoaa tehokkaan biofiltraation typpijätteen poistamiseksi. Matrix ™ on huokoinen epäorgaaninen kiinteä aine, jonka halkaisija on noin 10 mm. Jokainen litra Matrix ™ tarjoaa yhtä paljon pintaa (> ~ 700 m 2 ) kuin 170 litraa muovipalloja! Muoviset biomateriaalit tarjoavat vain ulkoista pinta-alaa, kun taas Matrix ™ tarjoaa sekä ulkoisen että sisäisen huokoisen pinta-alan. Nämä makrohuokoset ovat ihanteellisesti mitoitettuja nitrifioivien ja denitrifioivien bakteerien tukemiseksi. Tämä mahdollistaa Matrix ™: n, toisin kuin muut biomediat, poistaa nitraatteja yhdessä ammoniakin ja nitriitin kanssa samanaikaisesti ja samassa suodattimessa.

Matrix ™ on täysin inertti eikä se hajoa. Sitä ei tarvitse vaihtaa. Koska suurin osa bakteereista on sisäisiä, Matrix ™ voidaan huuhdella tarvittaessa suodatustehoa vahingoittamatta. Matrix ™ on yhteensopiva kaikentyyppisten märkä- tai märkäkuivien suodattimien kanssa.

Käyttöohje

Käytä 250 ml Matrix ™:ia jokaista 200 litraa kohti vettä. Matrix ™ voidaan sijoittaa mihin tahansa suodattimeen ja se on erityisen tehokas säiliösuodattimessa. Matrix ™:lla on riittävän suuri raekoko, jotta useimmissa suodattimissa ei tarvita suodatinpussia.

** Tämä annostus voi poiketa pakkauksestasi. Päivitettyjen tutkimusten perusteella valmistaja on todennut, että Matrix ™ käsittelee entistä enemmän vettä kuin aiemmin.

Matrix on ”ikuista”, mutta sitä on hyvä huuhdella noin kerran kuukaudessa, jotta huokoiset eivät tukkeennu.

Matrix alkaa todella tehota noin 2 viikon kuluttua asennuksesta (bakteerikasvusto on kehittynyt Matrixin pinnoille)

Fisutar kommentoi

  • jos sinulla on hurja määrä nitraattia, halvin keino on toki ensin vaihdella vettä (sitten tämä avuksi)
  • de❊nitraatti poistaa tehokkaammin nitraatteja tuotteen tilavuutta kohden olettaen, että virtausnopeus on enintään ~ 200 litraa/ tunti  (huom. tämä puhuri on aika pieni)
  • käy monenlaisiin suodattimiin, mutta valmistajan mukaan ulkosuodatin on tehokkain tässä tarkoituksessa

Lisätiedot

Koko

250ml, 500 ml, 1000 ml