Sera Baktopur (liuos)

Sera Baktopur desinfioi ja tukee kalan palautumista. Baktopur tehoaa tyypillisiin bakteeritauteihin, kuten Columnaris-bakteerin aiheuttamiin tulehduksiin, evä-, suu- ja kidusruttoon. Tehoaa myös yleisiin Aeromonas- ja Pseudomonas –bakteerien aiheuttamiin infektioihin.

Hoitoa voidaan käyttää myös estämään sekundääritulehdukset, joita ektoparasiitit eli pintaloiset aiheuttavat kalan ihoon ja kiduksiin

Tuotetta ei ole varastossa eikä myytävänä.

Tuotetunnus (SKU): SE2560-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Pakkauskoot:

  • 50 ml: 800 litraan
    • Fisutaren matikan mukaan tämä riittäisi 1 hoitosettiin (2 kertaa annostelu): 25 ml (500 litraa) + 25 ml (500 litraa) eli 500 litran akvaarioon yksi hoitokerta
  • 100 ml: 1600 litraan
    • Fisutaren matikan mukaan tämä riittäisi 1 hoitosettiin (2 kertaa annostelu): 50 ml (1000 litraa) + 50 ml (1000 litraa) eli 1000 litran akvaarioon yksi hoitokerta

Sera Baktopur  on vedenhoitoaine suu- ja eväruttoa vastaan, sekä muihin bakteeritartuntoihin makeanveden akvaarioissa.

Bakteeriperäisten sairauksien oireita ovat harmaa-valkoiset läiskät iholla. Veriset läiskät ja hiertymät iholla, samoin kuin tulehdukset peräaukossa ja sen ympärillä kuin myös evien reunoissa. Vesipöhö, jonka tunnistaa ulkonevista suomuista, verestävästä ihosta ja pullistuneista silmistä. Pumpulimaista nöyhtää suun seudulla, valkoisenharmaita rakkuloita päässä ja evissä ja levotonta uintia akvaarion pohjan tuntumassa. Evien reunat tulevat valkoisiksi ja joskus ne syöpyvät kokonaan.

LUE AINA PAKKAUKSEN OMAT OHJEET VARMUUDEKSI! (alkuperäisohje)

Seran nettiohjeet

Käyttöohjeet: Ravista hyvin ennen käyttöä!

  1. päivä: 22 tippaa tai 1 ml jokaista 20 litraa akvaariovettä kohden.
  2. päivä: Ei annostusta.
  3. päivä: 22 tippaa tai 1 ml jokaista 20 litraa akvaariovettä kohden.

Sera baktopuria on saatavana 50 ml, 100 ml ja 500 ml pulloissa.

Varoitus: 100 ml ja 500 ml pullojen kaatonokkaa ei voi käyttää tippa-annostukseen, vaan annostukseen käytetään millilitroja.

Lääkityksen aikana ei saa käyttää aktiivihiilisuodatusta! Ilmasta hyvin!

Sera suosittelee veden suodattamista Sera super carbonilla sekä osittaisen vedenvaihdon suorittamista kaksi päivää viimeisen lääkinnän jälkeen (eli 5. päivä). Kalojen vastustuskyvyn nostamiseksi Sera suosittele Sera fishtamin vitamiinikuuria.

Koostumus: 100 ml sera baktopuria sisältää: akriflaviini 209,7 mg, metyleenisini 4,95 mg, phenylglycol 0,6 g, aqua purificata ad 100 ml.

Ei saa käyttää elintarvikkeiksi tarkoitetuille eläimille.

Säilytettävä lukitussa paikassa lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. Säilytettävä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna.

Sopii kaikkiin makeavesiakvaarioihin. Käytä sera baktopuria merivesikaloihin ainoastaan karanteeniakvaarioissa.

Älä käytä tuotetta “parasta ennen” päiväyksen jälkeen!

Käyttäessäsi sera baktopuria ei saa samanaikaisesti käyttää muiden valmistajien tuotteita.

 

Fisutaren kommentteja:

Tämä on tuhoaa tehokkaasti akvaarion yleisimmät patogeeniset bakteerit, jotka ovat gram-negatiivisia. Voidaan käyttää samanaikaisesti Seran infosivujen mukaan Baktopur directin kanssa.

Baktopur ei vaikuta sisäisiin bakteeritulehduksiin, vaan pinnallisiin. Baktopur direct vaikuttaa myös sisäisiin tulehduksiin. Nämä kaksi tuotetta sisältävät ihan erilaisia vaikuttavia aineita.

Bakteereja tuhoavana aineena voi hieman vaikuttaa suodatinbakteereihin ja varmuudeksi on hyvä mitata hoidon päätyttyä nitriittiarvot ja laittaa bakteerivalmisteita akvaarioon tarvittaessa.

Lisätiedot

Koko

50 ml, 100 ml