Ale!

Sera Bio Nitrivec

7,80  sis. alv.

Premium-luokan bakteerivalmiste, akvaarion kypsyttämiseen ja nitriittiongelmissa!

Kuvaus

Sera Bio nitrivec on nestemäinen suodatinbakteerivalmiste, joka sisältää puhdistajabakteereja, jotka hajoittavat ammoniakkia ja nitriittiä ja luovat biologisen tasapainon.

Nestemäinen biofilter medium Sera Bio nitrivec luo välittömästi biologisen tasapainon akvaarioon. Miljoonat hyödylliset puhdistajabakteerit hajoittavat syömättömän ruoan, ammoniakin ja nitriitin luonnonmukaisesti. Tuotteeseen kuuluva laavakivi poistaa saasteita ja luo kiinnitysalustoja puhdistajabakteereille. Sera Bio nitrivec luo näin biologisesti aktiivisen ja kalaystävällisen elinympäristön akvaarion asukeille.

  • Hajoittaa syömättömän ruoan, ammoniakin ja nitriitin biologisesti.
  • Muodostaa kiinnityskohtia hyödyllisille puhdistajabakteereille
  • Muodostaa biologisesti aktiivisia elinympäristöjä
  • Mahdollistaa uusien kalojen nopean sopeuttamisen yhdessä Sera Aquatanin kanssa (vedenparannusaine)

PAKKAUKSEN MUKANA TULEVAT OHJEET KANNATTAA AINA LUKEA HUOLELLA

Alla on yhdistetty vanhaa ja uutta ohjetta, koska vanha on tarkempi ja parempi mielestämme.

Ohjeet löytyvät myös Seran sivuilta

Seran uudempi ohje

Seran vanhempi ohje

Käyttöohjeet: Ravista hyvin ennen käyttöä! Väliaikainen valkoinen samennus osoittaa tuotteen tehon. Riippuen veden saastumuksen tasosta, samennus tulee poistumaan täysin 4 – 24 tunnin jälkeen, ja vesi muuttuu kristallin kirkkaaksi. Lisää 10 ml Sera Bio nitriveciä jokaista 25 vesilitraa kohden jos kyseessä on vastaperustettu akvaario, veden osittaisvaihto, uudet kalat, suodattimen puhdistus ja lääkehoito. Säilytä viileässä ja pimeässä paikassa! Ei lasten eikä lemmikkien saataville!

Annostelu uusiin akvaarioihin

  • Lisää 1 korkillinen* sera bio nitriveciä jokaista 25 litraa akvaariovettä kohden.
  • Laita akvaarioon osa kaloista 24 tunnin jälkeen

Annostus biologisesti toimiviin akvaarioihin

  • Lisää 1 korkillinen* sera bio nitriveciä jokaista 25 litraa akvaariovettä kohden kerran viikossa

Annostus osittaisen vedenvaihdon tai suodattimen pesun jälkeen

  • Lisää 1 korkillinen* sera bio nitriveciä jokaista 25 litraa akvaariovettä kohden.

* 1 korkillinen (10 ml) täytettynä ylimpään kierteeseen saakka.

Säilytä jääkaapissa avaamisen jälkeen! Ei lasten eikä lemmikkien saataville!

Riittoisuus: 50 ml = 125 litraa, 100 ml =250 litraa, 250 ml = 625 litraa, 500 ml = 1250 litraa

Fisutaren kommentteja

Tuote on siis akvaarion kypsyttämiseen ja sisältää eläviä nitrifikaatiobakteereja. Kuitenkin kuten lähes kaikki bakteerivalmisteet lupaavat, että akvaario on nopeasti kypsä ja kaloja voi laittaa akvaarioon pikavauhtia, olisin asian suhteen hyvin varovainen. Maltti on suurta valttia tässä.

Kannattaa laittaa akvaarioon vedenparannusaine ennen bakteerien lisäämistä. Näin kloori ja raskasmetallit eivät vaurioita bakteereja.

Laittaisin hippusen kalaruokaa hajottaja- ja nitrifikaatiobakteereille ja antaisin pyöriä suodattimien kanssa ainakin muutaman päivän, ennen kuin lisäilisin kaloja. Mittaisin tippatesteillä ammoniakin, nitriitin ja nitraatin. Kun kypsytys etenee, 1. vaiheessa tulee ammoniakkia. Bakteerivalmisteita käyttäessä tätä ei välttämättä muodostu. Kuitenkin nitriittiä muodostuu seuraavassa vaiheessa ja piikki tulee muutaman päivän kuluttua kuormituksesta. Nitriitti on voimakas myrkky kaloille. Jos liian hätäisesti laittaa runsaan kalastokuormituksen, voi nitriittipiikki iskeä. Kun ammoniakki on täysin 0 ja nitriitti lähellä nollaa (maksimissaan 0,05 -luokkaa tai ei ainakaan 0,1 mg/l yli), ja nitraatteja alkaa muodostua, akvaario on kypsä. Kuitenkin maltilla ja asteittain kannattaa laittaa kaloja – aluksi pioneerikala tai kaloja hyvin maltilla.

Tippatesteillä kannattaa mitata akvaariota vielä tovinen, sillä akvaarion täydelliseen kypsymiseen voi mennä kuukausia.

Samentaa vettä, joka kirkastuu sen jälkeen hyvin.

Seran mukaan voi käyttää ”lääkityksen” yhteydessä, jopa suositeltavaa. Seran Toxivecia taas en käyttäisi ”lääkityksen” yhteydessä (voi sitoa vaikuttavia aineita, ainakin kuparia).

Lisätiedot

Koko

50 ml, 100 ml (parasta ennen 10/23!), 250 ml, 500 ml (parasta ennen 8/23)