Ale!

Sera Nematol

42,00  sis. alv.

Nematol  on kalojen itsehoitotuote erilaisia sukkulamatoja (Nematodit) vastaan kuten Camallanus (koukkupäämato), Capillaria (hiusmadot) sekä kiekkokalojen kihomadot. Makea- ja merivesikaloille

Tuotetunnus (SKU): SE2204-1 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kuvaus

LUE AINA PAKKAUKSEN OHJE VARMUUDEKSI! (Alkuperäislähde)

Pakkauskoot

  • 10 ml
    • riittoisuus: 400 litraa
  • 50 ml
    • riittoisuus: 2000 litraa

Käyttöohjeet: Ravista hyvin ennen käyttöä! Lisää 1 ml Nematolia jokaista 40 vesilitraa kohden. Annostele hoitoaine akvaarion vedenpintaan mittalasista samalla kuin sekoitat vettä lusikalla tai tikulla. Ilmasta akvaario hyvin hoidon aikana, sammuta UV lamput äläkä suodata aktiivihiilellä. Hoidon loputtua on ainakin 80% vedestä vaihdettava kahden päivän jälkeen (tai hoidon aikana jos vesi samenee). Voit tuhota toukkia jotka ovat kuoriutuneet munista hoidon aikana uudella hoidolla kolmen viikon jälkeen.

Fisutar suosittelee, että vaihdat vettä kahdessa osassa 50%, sillä 80%:n vedenvaihto kerralla on hyvin stressaava kaloille. Eli vaihda ensin vettä 50% ja noin pari tuntia ja vaihda toinen 50% vedestä. Muista laadukas vedenparannusaine.

Koostumus per 100 ml: emamectin benzoate 320 mg.

Säilytettävä lukitussa paikassa lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. Vältä ihon ja silmien joutumista kosketukseen aineen kanssa. Säilytettävä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Ei saa käyttää elintarvikkeiksi tarkoitetuille eläimille. Älä käytä tuotetta “parasta ennen” päiväyksen jälkeen. Älä käytä yhdessä muidenkalojen itsehoitotuotteiden  kanssa. Monnit ja nuoliaiset voivat reagoida herkästi. Selkärangattomat eivät siedä Nematolia.

Fisutar huomauttaa:

Seran alkueperäisohjeessa suomenkielisessä ohjeessa himan ”käännöskukkasia”. Hoito kestää siis 2 vuorokautta. Kannatta lukea myös englanninkielinen ohje varmuudeksi.

Seran alkuperäisohje (lue varmuudeksi myös englanninkielinen ohje)

FMM-vedenparannusaine sitoo hoitoaineita, joten jos vaihdat ennen hoitoa vettä, älä käytä sitä. Muidenkin vedenparannusaineiden osalta hyvä odottaa varmuudeksi tunti.

Nematol on todella tehokas Camallanuksen tappaja. Jos se on kalojen vaiva (punaisia matoja peräaukossa), niin tämä tuote on hyvä valinta. Huomioi monnit ja nuoliaiset. Jos Camallanus (koukkupäämato) -infektio on voimakas, niin syytä tehdä toinen hoito 2 vuorokauden päästä kun olet vaihtanut vedet ensimmäisen hoidon jälkeen. 3. hoito on kolmen viikon kuluttua (toinen hoito ei ole tämän hoidon korvike, vaan tehtävä kehittyviä munia varten). Muniin dropit eivät tehoa.

Nematol ei tehoa heisimatoihin eikä kidus- ja ihomatoihin.

Lisätiedot

Koko

10ml (PARASTA ENNEN 8/22), 50ml (parasta ennen 7/24)