Sera Silicate Clear (500 ml)

13,99  sis. alv.

Sera Silicate sitoo helposti ja pysyvästi silikaatin.

 

2 varastossa

Kuvaus

Mukana suodatinmateriaalipussi. Huuhtele lyhyesti juoksevalla vedellä ennen käyttöä ja aseta sitten suodattimeen tai paikkaan, jossa on hyvä veden kierto. Pysyy aktiivisena jopa kolme kuukautta silikaattitasosta riippuen.

500 g riittää akvaarioon, jonka tilavuus on 200-400 litraa.

Piilevät muodostavat ruskehtavia pinnoitteita kasveille, akvaarion pohjalle ja koristeille. Niitä esiintyy, kun vesi sisältää yli 0,4 mg / l piihappoa / silikaatteja (SiO2). Piihappo tulee pääasiassa vesijohtovedestä. Se palvelee pienten luurakenteen kehittymistä eliöillä. Levien torjumiseksi poista piihappo vedestä ja ne kuolevat tai niillä ei ole mahdollisuutta muodostaa soluseinää.

Piilevät eivät ole myrkyllisiä eivätkä haitallisia. Ne ovat jopa osa ravintopohjaa kirjoahventen laiduntamiseen Malawi- ja Tanganyika-järvissä. Mutta levät muodostavat ruskehtavia pinnoitteita, joita pidetään houkuttelevina, joten pyrimme poistamaan ne akvaarioistamme.

Piilevän ja limaisten levien erottaminen
Molemmat leväryhmät voivat näyttää hyvin samanlaisilta. Mutta kun otat ne sormien väliin, voit tuntea eron: limaiset levät tuntuvat rasvaisen limaisilta myös sen jälkeen, kun hankaat niitä pidempään, kun taas piilevät tuntuvat karkeilta.