Sera Silicate Clear (500 g) (piilevää vastaan!)

14,20  sis. alv.

Sera Silicate sitoo helposti ja pysyvästi silikaatin. Runsas silikaatti hanavedessä on yleistä ja se provosoi piilevän kasvua.

 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): A31070-2-1-1 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Mukana suodatinmateriaalipussi. Huuhtele lyhyesti juoksevalla vedellä ennen käyttöä ja aseta sitten suodattimeen tai paikkaan, jossa on hyvä veden kierto. Pysyy aktiivisena jopa kolme kuukautta silikaattitasosta riippuen.

500 g riittää akvaarioon, jonka tilavuus on 200-400 litraa.

Piilevät muodostavat ruskehtavia pinnoitteita kasveille, akvaarion pohjalle ja koristeille. Niitä esiintyy, kun vesi sisältää yli 0,4 mg / l piihappoa / silikaatteja (SiO2). Piihappo tulee pääasiassa vesijohtovedestä. Se palvelee pienten luurakenteen kehittymistä eliöillä. Levien torjumiseksi poista piihappo vedestä ja ne kuolevat tai niillä ei ole mahdollisuutta muodostaa soluseinää.

Piilevät eivät ole myrkyllisiä eivätkä haitallisia. Ne ovat jopa osa ravintopohjaa kirjoahventen laiduntamiseen Malawi- ja Tanganyika-järvissä. Mutta levät muodostavat ruskehtavia pinnoitteita, joita pidetään houkuttelevina, joten pyrimme poistamaan ne akvaarioistamme.

Piilevän ja limaisten levien erottaminen
Molemmat leväryhmät voivat näyttää hyvin samanlaisilta. Mutta kun otat ne sormien väliin, voit tuntea eron: limaiset levät tuntuvat rasvaisen limaisilta myös sen jälkeen, kun hankaat niitä pidempään, kun taas piilevät tuntuvat karkeilta.

Fisutar kommentoi

  • asiakkaan testauksen mukaan toimii loistavasti: erinomainen hinta-laatusuhde
    • asiakkaan ottama kuva (tuotekuvastossa) JBL:n silikaattitestillä hanavedestä ja akvaariovedestä, jota Seran Silicate Remover käsitellyt: hanavedessä todella runsaasti silikaattia, mutta akvaariovedessä ei
  • silikaattia on todella runsaasti mm. pääkaupunkiseudun hanavedessä ja se provosoi piilevää