Ale!

Sera Tremazol

Alkuperäinen hinta oli: 49,00 €.Nykyinen hinta on: 42,00 €. sis. alv.

Tremazol on kalojen itsehoitotuote, joka tappaa tehokkaasti kidus- ja ihomatoja (Dactylogyrus, Gyrodactylus), heisimatoja (”lapamatoja”, jaokkeellisia sisäloismatoja) sekä Transversotrema-matoja makean- ja merivesiakvaariossa. Hoito vain 6 tuntia!

Tuotetunnus (SKU): SE2190-1 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

Toimii myös sukarapujen (Neocardina) loisiin (Scutariella japonica). Ja ylipäätään sukaravuille tämä hoitoaine on hyvin siedetty. Jos epäilet että ”sukiksesi” ovat herkkiä, kannattaa kokeilla Fluke Solvea, joka sisältää samaa vaikuttavaa ainetta, mutta on miedompi ja hoito sen vuoksi 6 tunnin sijaan 24 tuntia.

LUE AINA PAKKAUKSEN OHJE VARMUUDEKSI! (Alkuperäislähde)

Pakkauskoot

 • 25 ml (valikoimissa)
  • Riittoisuus: 375-500 litraan.
  • Riittoisuus: 375 litraan vettä kidusloisille (Dactylogyrus). Jos hoidat esim. viikon välein ja yhteensä kaksi kertaa, niin riittoisuus 187 litran akvaarioon kahden hoidon setti.
  • Riittoisuus 500 litraan ihomadoille (Gyrodactylus).
 • 100 ml
  • Riittoisuus: 1500 litraan vettä kidusloisille (Dactylogyrus). Jos hoidat esim. viikon välein ja yhteensä kaksi kertaa, niin riittoisuus 750 litran akvaarioon kahden hoidon setti.
  • Riittoisuus 2000 litraan ihomadoille (Gyrodactylus).

Käyttöohjeet:

Lue aina Seran oma ohje varmuudeksi

Kidusloisten (Dactylogyrus) torjuntaan: Lisää 1 ml Tremazolia jokaista akvaarion 15 vesilitraa kohden.

Iholoisten (Gyrodactylus), nauhamatojen ja Transversotrema matojen torjuntaan: Lisää 1 ml Tremazolia jokaista akvaarion 20 vesilitraa kohden.

Käytä mittakorkkia annostellessasi Tremazolia veden pintaan, ja sekoita vesi lusikalla tai tikulla. 6 tunnin kuluttua suoritetaan ainakin 80% vedenvaihto.  80% vedenvaihto kerralla on melkoinen stressi kaloille, joten Fisutar suosittelee, että vaihdat vettä kahdessa erässä 50%, että kalat kestävät vedenvaihdon hyvin. Pidä esimerkiksi pari tuntia väliä ja vaihda toinen osa vedestä sitten. Muista hyvä vedenparannusaine joukkoon.

Jos hoidon aikana ilmenee veden samentumista tee vedenvaihto välittömästi. Uusi hoito ja vedenvaihto 7 päivän jälkeen, jos vielä näkyy kidusmatoja. Sammuta UV valot hoidon ajaksi ja ilmasta akvaariovesi hyvin. Biologiset suodattimet voivat olla käynnissä.

Sera suosittelee veden suodattamista sera super carbonilla hoidon jälkeen.

Lyhyt kylvetyshoito muualla kuin akvaariossa: Sera suosittelee tätä hoitomuotoa silloin kun akvaario on hyvin suuri. Täytä ensin pieni muoviakvaario akvaariovedellä, lisää siihen sen jälkeen Tremazolia käyttöohjeen mukaisesti. Kylvetä kalat muoviakvaariossa 20 min ajan ja palauta ne sen jälkeen akvaarioon. Varmista että hoitoakvaariossa on hyvä ilmastus hoidon aikana (esim. ilmakiven avulla).

Koostumus per 100 ml: pratsikvanteeli, 7,47 g.

Säilytettävä lukitussa paikassa lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. Vältä ihon ja silmien joutumista kosketukseen aineen kanssa. Säilytettävä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Ei saa käyttää elintarvikkeiksi tarkoitetuille eläimille. Älä käytä akvaarioissa joissa on piikkinahkaisia (Echinodermata)!

Fisutar kommentoi

Ennen hoitoa, jos vaihdat vettä, emme suosittele FMM-vedenparannusainetta, sillä se saattaa sitoa hoitoaineen. Myös ennen muitakin vedenparannusaineita hyvä odottaa varmuudeksi tunti, että se ei sido hoitoainetta.

Uusi aina hoito viikon kuluttua. Hoito ei tehoa kidusloisen muniin, joten uusien kuoriutuvien aikuisten torjumeksi uusintahoito on välttämätön. Kidusloisten lisääntymiskiertoon vaikuttaa akvaarioveden lämpötila. Noin 25 asteessa kierto on noin viikon, 28 asteessa noin 3 vuorokautta. Hyvä nyrkkisääntö on viikon päästä uusintahoito. Erittäin pahassa infektiossa hoitoa voi joutua uusimaan useammankin (mutta pysy kohtuudessa ja tee vain tarpeen vaatiessa).

Heisimatojen tapauksessa hyvä uusia hoito noin 3 viikon päästä, sillä muniin hoito ei tehoa ja uusia heisimatoja kuoriutuu 2-3 viikossa.

Jos et ole aivan varma, että kyseessä on Gyrodactylus ainoastaan, niin suosittelen hoitamaan Dactylogyruksen mukaan (joka yleensä on kiduksissa, Gyrodactylus vähemmän/ei lainkaan).

Sukaravut sekä kotilot sietävät hoitoa hyvin. Suodatinbakteereja ei myöskään hoito tuhoa.

Huomaa, että hoito ei tehoa Nematodeihin (pyöreitä sisäloismatoja).

Kidusloiset ovat todella ”sitkeitä sissejä”. Muista toistaa hoitoa riittävästi (pysy kohtuudessa tietysti!)

 

Lisätiedot

Koko

25ml, 100ml (parasta ennen 4/24)