Vetark ”haavaside” (50 ml)

9,99  sis. alv.

Tamodiinihaavasidos puhdistaa kalojen haavat ja haavaumat  esimerkiksi koi-karppi lammikoissa. Liuosmainen valmiste, eläinlääkäreidenkin käyttämä.

 

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): d914458-1 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Tamodiinihaavasidos puhdistaa kalojen haavat ja haavaumat  esimerkiksi koi-karppi lammikoissa.

Kalat, joilla on haavaumia.

Tämä on povidoni-jodituote, joka on samanlainen kuin mitä monet eläinlääkärit käyttävät käsien desinfiointiin ennen leikkausta. Sillä on laaja aktiivisuusvaikutus bakteereja, alkueläimiä, hiivoja, sieniä ja joitain viruksia vastaan. Sillä on kaikki vapaa jodi aktiivisuus, mutta sillä on paljon vähemmän ärsyttäviä herkistäviä vaikutuksia, eikä se tahraa.

Käyttö:  Suosittelemme, että levität jonkin verran tamodiinia märälle puuvillavillalle ja puhdistat sen haavojen tai haavojen pinnan varovasti. Kun puhdistat, pyyhi ylimääräinen pois ja vapauta eläin. Älä lisää TAMODINE: ta suoraan veteen, joka sisältää kaloja!!!

Fisutar kommentoi

  • käyttäisin itse tilanteissa, jossa veteen listättävä desinfioiva bakteerilääke ei sovi (iso kala lammikossa)
  • tilanteessa, jossa mikään veteen laitettava desinfioiva itsehoitotuote ei vain tehoa, vaikka mitä tekisi (ja kalan pinnalla näkyvä tulehdus)
  • kalan tukihoidoksi suosittelee valmistaja laimeaa suolaliuosta. Olisin toki tarkka, mitä kala kestää. Esim. Sera Ectopur on turvallinen suolapitoinen tukihoito ja desinfioi lievästi akvaariovettä sekä vähentää kalan stressiä.